Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

5 vinkkiä tyylikkääseen pukeutumiseen

“Muoti vaihtuu, mutta tyyli pysyy"
- Coco Chanel

Millaista on tyylikäs pukeutuminen? Kokosimme parhaat vinkit, miten löydät oman tyylisi ja tunnet itsesi tyylikkääksi kaikissa elämäsi tilanteissa. 

 1. Tunnista oma tyylisi ja elämäntyylisi. Kuten Coco Chanel sen aikoinaan puki sanoiksi, muoti on vaihtuvaa, tyyli ja tyylikkyys luonteeltaan pysyvää. Oma tyyli on selkeämpi, jos ei seuraa jokaista muotivillitystä. Mietipä vaikka Marimekon ikonisen johtajan, Kirsti Paakkasen, omaleimaista mustanpuhuvaa tyyliä. Jotta voisit tunnistaa oman tyylisi, pohdi, millaisissa vaatteissa viihdyt ja tunnet itsesi tyylikkääksi, sekä listaa mieleesi tulevia sanoja ylös. Voit myös pohtia, kenen julkkiksen tyyliä ihailet ja miksi. Tai etsiä sinua puhuttelevia kuvia lehdistä tai pinterestistä.

  Mutta yhtä tärkeää kuin on pohtia omia tyyli-idoleita, on myös pohtia oman elämän aktiviteetteja, eli juuri sinun ELÄMÄNtyyliäsi. Ethän halua pukeutumisellasi alkaa matkia jotakin julkkista, jos elämäntyylinne eivät lainkaan vastaa toisiaan. Ole rehellinen itsellesi. Ruuhkavuosia elävä vantaalainen perheenäiti tuskin tarvitsee samaa määrää coctail-mekkoja ja Manolo Blahnikin kenkiä kuin Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw. Se, mitä hän todellisuudessa Carrien tyylissä ihailee, onkin ehkä rohkea fiiliksen mukaan pukeutuminen, naisellisuus ja värikkyys.

 2. Tunnista oma vartalotyyppisi. Oletko vartalotyypiltäsi A, Y, O, H vai X? Täydellinen tyyli lähtee oman vartalotyypin tunnistamisesta. Sen sijaan että ajattelisit, mitä asioita kehossasi pitäisi muuttaa tai peittää, suhtaudu itseesi ja vartaloosi hyväksyvästi. Pyydä kaveri avuksesi ja määritä vartalotyyppisi näillä selkeillä ohjeilla.

 3. Korosta parhaita puoliasi oikeanlaisilla vaatteilla. Sanonta “Korosta sitä, mitä et voi peittää” pitää hyvin paikkansa pukeutumisessa. Ja miksi pitäisikään murehtia tai peitellä? Mieluummin kannattaa keskittyä positiiviseen. Tyylikäs pukeutuminen ei ole sidoksissa vaatekokoon. Oman vartalotyypin mukaisilla, kauniilla vaatteilla kuka tahansa voi korostaa juuri niitä omia parhaita puoliaan. Lue tästä stylisti Sohvi Nymanin parhaat vinkit eri vartalotyyppien pukeutumiseen. Runsaasti lisää vinkkejä löydät Olet ihana! -tyylikirjasta (Sohvi Nyman & Roosa Blom, 2016).

 4. Järjestä vaatekaappisi niin, että löydät sieltä sopivaa päällepantavaa kaikkiin elämäsi tilanteisiin. Nyt tiedät, millaista tyyliä ihailet, millainen pukeutuminen sopii omaan elämäntilanteeseesi, millainen vartalotyyppi sinulla on ja millaisilla vaatteilla korostat vartalosi parhaita puolia. Vaikka kaikki nämä asiat olisivat selvillä, moni tuskailee silti vaatekriisien kanssa. Tuntuu, ettei löydy mitään päällepantavaa, vaikka vaatekaappi pursuisi vaatteita. Ehkä et näe metsää puilta? Jos käytät paljon aikaa asukokonaisuuksien pohtimiseen, kannattaisiko järjestää vaatesäilytyksesi kokonaan uudelleen, metodilla jolla et saa enää kaappia sotkuun? Liian hyvää ollakseen totta? Lue tästä kokemuksia kapselipukeutumisen hyödyistä.

  Tästä voit klikata lukemaan verkkokurssista, jolla 5 viikon aikana selkiytät oman tyylisi ja järjestät vaatekaappisi niin, ettei se enää mene sotkuun.

 5. Löydä omat värisi ja käytä niitä rohkeasti. Miksi suomalaiset pukeutuvat mustaan? Mihin perustuu väite mustan hoikentavasta vaikutuksesta? Musta sopii vain 12 prosentille suomalaisista (kasvojen lähellä käytettäväksi), ainoastaan siis niille, joiden tulos värianalyysissa on talvi. Huomattavasti raikkaamman ja tyylikkäämmän ilmeen luot, kun käytät varsinkin vartalon yläosassa värejä, jotka korostavat silmiesi, hiustesi ja ihosi sävyä. Jos olet käynyt värianalyysissa ja haluat tilata tuloksesi mukaisen vuodenajan värikartan, voit tilata sen täältä

Tässä vielä tyylivinkit kootusti:

 1. Tunnista oma tyylisi ja elämäntyylisi
 2. Tunnista oma vartalotyyppisi
 3. Korosta parhaita puoliasi oikeanlaisilla vaatteilla
 4. Järjestä vaatekaappisi niin, että löydät sieltä sopivaa päällepantavaa kaikkiin elämäsi tilanteisiin
 5. Löydä omat värisi ja käytä niitä rohkeasti

 

“Kauneus alkaa siitä hetkestä, kun päätät olla oma itsesi."
- Coco Chanel

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.