Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Nämä 8 asiaa muuttuivat, kun minusta tuli kapselipukeutuja

Minusta tuli kapselipukeutuja vuonna 2017, kun kävin verkkokurssin, jolla opetettiin Caps Look® -metodi. Nyt reilu 3 vuotta myöhemmin katsoin taaksepäin ja listasin, mitä kapselipukeutuminen on tuonut elämääni tähän mennessä.

Kapselipukeutumisen hyödyt omalla kohdallani näyttävät tältä:

 1. Enemmän aikaa muuhun
 2. Tyylin selkiytyminen
 3. Itsevarmuus
 4. Rahan säästö
 5. Vaatekaappi ei mene sotkuun
 6. Värikkäämpi pukeutuminen
 7. Pyykinpesun helpottuminen
 8. Turhasta irti päästäminen

 
Selitän vielä hieman tarkemmin, mitä tarkoitan.

 1. Enemmän aikaa muuhun. Aloin säästää noin 30 minuuttia per päivä vaatevalinnoissa, etenkin työpäiviä edeltävinä iltoina. Jos lasketaan vain työpäivät, se tekee 2,5h säästöä viikossa ja 10h kuukaudessa. Mieluummin käyn vaikka lenkillä, vietän aikaa perheen kanssa, tai menen aikaisemmin nukkumaan! Neljä kertaa vuodessa minulla menee kapselin päivittämiseen n. 1-2 tuntia.
 2. Tyylin selkiytyminen. Juuri minun näköiseni, oma tyyli, selkiytyi ja aloin saada positiivisia kommentteja ystäviltä ja työkavereilta. Esimerkiksi “Kun sulla on niin hyvä tyylitaju, niin voisitko auttaa mua…” tai työpaikan ystävänpäiväkorttiin kirjoitetut “Innostava & upea tyyli!” ja “Meidän asiantunteva Lady”.
 3. Itsevarmuus. Ajansäästön ja saamieni positiivisten huomioiden myötä itsevarmuuteni on kasvanut. Tiedän, että mitä tahansa laitan päälleni vaatekaapistani, minun ei tarvitse miettiä, miten vaate istuu, onko se miellyttävä päällä ja tunnenko siinä oloni luontevaksi. Voin luottaa siihen, että juhliinkin löytyy vaatteet hetkessä, joten voin mennä vaatekaapille vaikka vartti ennen kuin vieraiden on määrä tulla meille, eikä vaatteiden valitsemiseen liity tuskailua, “kun ei ole mitään päällepantavaa”.
 4. Rahan säästö. En edes osaa sanoa paljonko olen säästänyt rahaa, mutta PALJON. Keskimäärin kapselipukeutumisen omaksuneiden naisten säästö vuodessa on 250 euroa, mutta uskon, että kohdallani se on ollut reilusti enemmän, sillä ostin etenkin ulkomaanmatkoilta vaatteita hetken mielijohteesta, suunnittelemattomasti. Nykyisin minulla on ostoslista, jossa kuvaan etsimäni vaatteet tarkasti, esim. “jadenvihreä kukallinen kimonojakku” enkä tyydy johonkin, joka on sinne päin, vaan olen kärsivällinen ja uskon, että se täydellinen tulee vielä vastaan. Näin kävi esimerkiksi viime kesänä farkkutakin kanssa; löysin juuri haluamallani tavalla leikatun, oikean sävyisen ja minun kokoani olevan Gapin farkkutakin UFF:ilta, etsiskeltyäni sitä vuoden eri liikkeistä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. En myöskään enää osta vaatteita ihanneminälle, vaan vaatteet tulevat oikeasti käyttöön.
 5. Vaatekaappi ei mene sotkuun. Kun vaatteita on vain rajatusti esillä, vaatekaappia on hyvin hankala sotkea - se on oikeastaan mahdotonta. Lisäksi vaatesäilytykseni muutti kapselipukeutumisen myötä ratkaisevasti muotoaan. Halusin siirtyä vaatehuoneesta liukuovikaappiin. Muutoksen ei tietenkään tarvitse olla näin dramaattinen, meillä vain osui muutto ja omakotitalon remontti kapselipukeutumisen omaksumisen kanssa samaan yhteyteen ja ymmärsin, etten enää halua vaatehuonetta.
 6. Värikkäämpi pukeutuminen. Innostuin enemmän väreistä pukeutumisessa, kun ne ihanimman väriset erottuivat massasta paremmin. Tulin rohkeammaksi värien käyttäjäksi aiemman musta- ja harmaavoittoisen vaatekaapin sijaan. Nyt käyttämäni värit todella kuvastavat persoonaani ja päivän fiilistä. Kapselipukeutumisen myötä kiinnostuin myös värianalyyseista. Vuonna 2019 käymälläni värianalyysilla on ollut iso merkitys pukeutumisessani, sillä nyt todella tiedän, missä väreissä olen parhaimmillani. Värianalyysin hyödyistä kirjoitan myöhemmin kokonaan toisen blogikirjoituksen.
 7. Pyykinpesun helpottuminen. Aiemmin ajattelin, että joka päivälle pitää olla suoraan pesusta tulleet vaatteet; esimerkiksi samoja farkkuja tai neuletakkia ei voi käyttää pesemättä niitä välissä (poikkeuksena vain villatakit ja jakut). Mutta se on äärimmäisen kuluttavaa vaatteille, ja tällainen käytäntö nelihenkisessä perheessä kerää myös valtavia pyykkikasoja. Nykyisin voin hyvin käyttää samoja housuja ja neuletakkia useampanakin päivänä, jos ne eivät ole menneet likaiseksi. Samaa käytäntöä yritän juurruttaa myös lapsillemme, jotta pyykkikasa pienenisi entisestään.
 8. Turhasta irti päästäminen. Kapselipukeutuminen on siinä mielessä armotonta, että kun päivittää kapselia kolmen kuukauden välein, huomaa helposti, jos joku vaate ei ole päässyt päälle kertaakaan, vaikka se olisi ollut juuri kyseiseen vuodenaikaan sopiva. Silloin voi kysyä itseltään, miksi en käyttänyt vaatetta. Oliko se väärää materiaalia/kuitenkin liian pieni tai iso/epäsopiva muiden kapselin vaatteiden kanssa, vai jotain muuta? Kun vastaa rehellisesti, on helpompi luopua niistä vaatteista, joille ei enää ole käyttöä. Konmari-tyyliin voi ajatella, että ne ovat tehneet tehtävänsä ja tuottaneet iloa aiemmin, mutta eivät enää. Minulle tämä turhasta irti päästäminen on ollut vielä turhista vaatteista luopumistakin merkityksellisempi matka itseeni. Verkkokurssille ilmoittautuminen käynnisti itse asiassa tapahtumasarjan, jonka seurauksena olen nyt tässä, kouluttautuneena Caps Look -konsultiksi ja kapselipukeutumisen asiantuntijaksi, urani suuntaa vaihtaneena, yrittäjänä. Minulla on vapaus kalenteroida päiväni sisältö eri tavalla kuin ennen, käydä lenkillä lumisessa metsässä valoisan aikaan, enemmän itseäni kuunnellen, kuin aiemmassa hektisessä työssäni pankissa. Koen, että olen vasta matkan alussa ja odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea opin tänä vuonna, erityisesti itsestäni.

Kun haluat saavuttaa näitä samoja asioita, ilmoittaudu rohkeasti verkkokurssille. Jokainen oppii Caps Look® -metodin, kun saa siihen kädestä pitäen ohjeet ja selkeän etenemissuunnitelman. Samat hyödyt ovat kenen tahansa saavutettavissa, myös sinun.

Erään toisen kapselipukeutujan sanoin: “Sellainen ikuinen yliostamisen ja kirppikselle viemisen kierre on aika raskas, muistin sen taas, kun myin noita epäsopivia kamoja. Kapselivaatekaapin avulla kaikille vaatteille on käyttöä!”

Iloa ja selkeyttä elämääsi,
Anna-Leena

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.