Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Näin korostat parhaita puoliasi oikeilla vaatteilla

Kirjoittanut: Sohvi Nyman
Kuvat: Niina Stolt, Mirkku Merimaa ja Ida Liimatainen


Edellisessä postauksessa kirjoitin vartalotyypeistä
ja siitä, että pukeutuminen lähtee vartalotyypin tunnistamisesta. Tässä postauksessa käyn läpi parhaat vinkit vartalotyyppien pukeutumiseen. Pukeutumisoppaissa lukee liian usein tasapainota, piilota ja häivytä. Keskity siihen mitä hyvää sinussa on ja korosta parhaita puoliasi. Hanki kaappiin vain sellaisia vaatteita, joissa on hyvä olo, jotka ovat sopivan kokoisia ja oikean värisiä.

A

Korosta kapeaa vyötäröä. Parhaat vaatteet A:lle ovat kietaisumalliset mekot ja puserot, A-linjaiset mekot ja korkeavyötäröiset hameet ja housut. Mekkojen ja hameiden kanssa voit pukea leveän asustevyön vyötärön kapeimpaan kohtaan, niin vyötärö korostuu.

Mikäli haluat massaa yläosaan olkatoppaukset, isot kaulukset ja venepääntie puseroissa ovat ratkaisu. Vältä suuria päällistaskuja lantiolla ja pyllyn päällä sekä lantiofarkkuja.

Y

Korosta kapeaa lantiota. Parhaat vaatteet Y:lle ovat kapealahkeiset housut, kotelomekko, kynähame, ja hyvin laskeutuvat V-kaula-aukkoiset puserot. Mikäli kaipaat massaa alaosaan kuviolliset housut ja hameet, ukkohousut ja vekkihameet ovat ratkaisu. Yläosassa suosi kevyitä, hyvin laskeutuvia materiaaleja. Vältä rintataskuja ja voimakkaita olkatoppauksia.

O

Korosta hoikkia sääriä ja kapeaa lantiota. Parhaat vaatteet O:lle ovat hyvin laskeutuvat lantiomittaiset puserot sekä ponchot yhdistettynä kapealahkeisiin housuihin. Kuminauhavyötärö hameissa ja housuissa toimii parhaiten. Epäsymmetrinen helma hameessa ja puserossa tuo kurveja vartalolle. Vältä suuria olkatoppauksia ja lantiofarkkuja.

H

Korosta hoikkia sääriä. Parhaat vaatteet H:lle ovat kotelomekko, kynähame, jakku näyttävillä kauluksilla, chinot eli puuvillahousut, joissa on suora lahje ja vesiputouspääntie puseroissa. Kurvikkuutta vartalolle H saa mekolla, jossa on korotettu vyötärö ja kevyt kellohelma.

Vältä tulppaani-hametta.

X

Korosta kapeaa vyötäröä. Parhaat vaatteet X:lle ovat kietaisumalliset mekot ja puserot, korkeavyötäröiset hameet ja housut, A-linjainen mekko ja tulppaanihame. Leveä asustevyö puettuna vyötärön kapeimpaan kohtaa korostaa vyötäröä. Vältä lantiofarkkuja ja lantion leveimpään kohtaan päättyviä jakkuja.

 

Vinkit jokaiselle vartalolle, unohda nämä vaatteet:

  • Liian suuret vaatteet
  • Pyllyn piilottelu pusero
  • Ylisuuri ah niin mukava neuletakki
  • Legginsit eivät ole housut
  • Päästä varpaisiin mustaan pukeutuminen (paitsi, jos olet menossa hautajaisiin)

 

Vaatteen pitää tuntua hyvältä päällä ja sen pitää kestää liikeradat päivän aikana. Jos joudut jatkuvasti nykimään housuja ylöspäin ja paitaa alaspäin niitä ei silloin ole tarkoitettu vartalollesi. Etsi siis parempi vaihtoehto.

 

Kun vaate päättyy vartalon kapeimpaan kohtaan, luo se pidentävän ja hoikentavan vaikutelman. Jos vaate taas päättyy vartalon leveimpään kohtaan, lyhentää ja leventää se voimakkaasti.

Lisää vartalotyyppien mukaisia pukeutumisvinkkejä Olet ihana! tyylikirjassa.

 

Stylisti-meikkaaja Sohvi Nyman on pukenut työkseen ihmisiä yli 10 vuotta ja hänet on palkittu parhaana stylistinä vuonna 2012 muotiviikoilla. Sohvi shoppailee asiakkaiden kanssa ja laittaa vaatekaapit järjestykseen. Marraskuussa hän julkaisi Olet ihana! tyylikirjan. Sohvin kädenjälkeä voi myös ihailla monissa lehti -ja mainoskuvissa. Sohviin voit tutustua lisää hänen sivuillaan www.sohvinyman.fi.

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.