Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Näin tunnistat vartalotyyppisi - korosta parhaita puoliasi

Kirjoittanut: Sohvi Nyman
Kuvat: Niina Stolt, Mirkku Merimaa ja Ida Liimatainen. Kuvat Olet Ihana! tyylikirjasta. 

Vartalotyypit

Pukeutuminen alkaa oman vartalotyypin tunnistamisesta. Siten osaat korostaa parhaita puoliasi ja näytät upealta. Me naiset keskitymme liian usein valittamiseen siitä, mikä on huonosti omassa vartalossa ja elämme sitkun mutkun elämää. Sitkun mä laihdun sen maagisen 5kg, niin sitten mä alan pukeutuun kauniisiin vaatteisiin. Unohda tämä ajattelutapa, se on nytkun. Oikeilla vaatteilla luodaan täydellinen vartalo ja sinä olet ihana juuri tuollaisena. Täydellinen tyyli lähtee oman vartalotyypin tunnistamisesta, siten voit korostaa parhaita puoliasi. Kun keskityt siihen mitä hyvää sinussa on ja pukeudut kauniisiin vaatteisiin, elämänlaatusi paranee välittömästi.

 

Vartalotyypin määritys - tee tämä kaverin kanssa

Vartalotyypin määritys kannattaa tehdä kaverin kanssa, koska itseään on mahdotonta katsoa takaapäin. Pukeudu vartalonmyötäisiin vaatteisiin, ota hyvä ryhti, pyöräytä olkapäät taakse, ota vatsaan kevyt kannattelu. Kaveri katsoo sinua takaa, sivusta ja edestä. Vertaa hartia- ja lantiolinjaa: ovatko ne yhtä leveät, onko lantio kapeampi kuin hartiat tai toisinpäin. Katso seuraavaksi vyötärö-lantiolinjaa: onko vyötärö suora ja samaa linjaa lantion kanssa vai erottuuko vyötärö selkeästi kurvikkaana. Katso sivuprofiilia: onko peppu pyöreä vai litteä, onko kaveri rintava vai pienirintainen.

 

Vartalotyypit jaetaan kahteen kategoriaan: suoriin ja kurvikkaisiin. Päävartalotyyppejä on viisi: A, Y, O, H ja X. Naisvartalo on usein sekoitus kahta vartalotyyppiä. Omppu-päärynä on tyypillinen suomalainen naisvartalo. Jokaisesta vartalotyypistä on erilaisia variaatioita. Tässä postauksessa käyn läpi nämä viisi päävartalotyyppiä.

 

A

A-vartalo on siro ylhäältä ja kurvikas alhaalta. A:lla on kapeat hartiat, pienet rinnat, kurvikas vyötärö ja pyöreä pylly. A-vartalolla on usein “iso pylly kompleksi”, jos kärsit tästä muuta ajattelutapasi heti! Toiset kyykkäävät salilla otsahiessä 15 kertaa viikossa saadakseen pyöreän pyllyn ja sinulla se on luonnostaan!

A-vartalon variaatioita ovat pyöreä A, kulmikas A, hoikka, rintava A ja omppu-päärynä.

 

Y

Y-vartalo on A:n vastakohta. Hartialinja on selkeästi leveämpi kuin lantio. Vyötärö on suora ja peppu litteä. Y on usein rintava. Y voi olla myös pienirintainen, mutta rinnanympärys on silti suurempi kuin lantionympärys. Y-vartalo murehtii usein suuria rintojaan. Toiset käyttävät mega push upeja, joten miksi et vain päätä, että rinnat ovat paras puolesi ja nauti siitä mitä luoja on suonut.

O

O-vartalolla hartiat ja lantio ovat samaa linjaa. Vyötärö on suora ja niin sanotut ylimääräiset kilot kertyvät vyötärölle ja vatsanseudulle. O on yleensä rintava. O:lla on kapea lantio ja hoikat jalat. Jos paino laskee voimakkaasti O:sta tulee H. O:lla murheena on usein vatsanseutu, mutta vaikka O:lla paino nousisi voimakkaasti on hänellä aina hoikat jalat ja pieni peppu. Selluliittiä ei näissä säärissä näy.

H

H-vartalolla hartiat, vyötärö ja lantio ovat samaa linjaa. Peppu on litteä ja jalat hoikat. Vartalossa ei ole suuria mittasuhde eroja, joten H:n on helppo löytää vaatteita. Jos paino nousee voimakkaasti H:sta tulee O. H tuskailee usein vartalon tasapaksuuden kanssa. Tähän ratkaisu löytyy vaatteista. Sitä paitsi hyvin kurvikas henkilö taas toivoisi olevansa enemmän H:n kaltainen, koska silloin vaateostokset sujuisivat helpommin. H:sta variaatio on kaareva H.

X

X-vartalolla hartiat ja lantio ovat samaa linjaa. Vyötärö erottuu selkeästi kurvikkaana. Peppu ja rinnat ovat pyöreät. Tätä vartaloa on ihailtu vuosikymmenet, mutta kurvit tuovat välillä haasteita pukeutumiseen. Toisinaan X kokee tarvetta piilotella muotojaan. Ole kiitollinen siitä mitä olet saanut, kurvikas naisvartalo on aina kaunis ja se erottaa meidät miehistä.

Kun tiedät vartalotyyppisi ja keskityt korostamaan parhaita puoliasi, itsetuntosi nousee ja säteilet.

Seuraavassa postauksessa kerron parhaat täsmävinkit pukeutumiseen jokaiselle vartalolle. 

 

 

Stylisti-meikkaaja Sohvi Nyman on pukenut työkseen ihmisiä yli 10 vuotta ja hänet on palkittu parhaana stylistinä vuonna 2012 muotiviikoilla. Sohvi shoppailee asiakkaiden kanssa ja laittaa vaatekaapit järjestykseen. Marraskuussa hän julkaisi Olet ihana! tyylikirjan. Sohvin kädenjälkeä voi myös ihailla monissa lehti -ja mainoskuvissa. Sohviin voit tutustua lisää hänen sivuillaan www.sohvinyman.fi.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.