Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

9 kysymystä kapselipukeutumisesta

1. Mitä kapselipukeutuminen on?

Kapselipukeutuminen tarkoittaa metodia, jolla luodaan ajaton ja toimiva vaatekaappi, jonka vaatekappaleet sopivat toisiinsa. Näin poistetaan valinnan vaikeus ja selätetään jokapäiväiset pukeutumisongelmat, joita kokee 93% suomalaisista (Elfan säilytystilatutkimus).

Kapselia päivitetään vuodenaikojen vaihtuessa, niin että esillä on aina vain relevantteja vaihtoehtoja. Muut vaatteet laitetaan reserviin, pois silmistä, jolloin ne eivät rasita päätöksentekoa arjessa.

2. Rakastan värikkäitä vaatteita. Voiko kapselipukeutujan vaatekaappi olla värikäs vai pitäisikö minun muuttaa tyyliäni, jos aloitan kapselipukeutumisen?

Kapselipukeutuminen lähtee aina jokaisen omasta tyylistä. Ehdottomasti kapselipukeutujan vaatekaappi voi olla värikäs, kunhan muistat yhteensopivuussäännön:
Jokaisen kapselin yläosan tulisi sopia yhteen vähintään kahden alaosan kanssa ja jokaisen kapselin alaosan tulisi sopia yhteen vähintään kolmen yläosan kanssa.

Jos sinulla on paljon eri värisiä vaatteita, voit päättää muutaman avainvärin tulevalle vuodenajalle ja koostaa kapselin pääasiassa näiden ympärille. Seuraava vuodenaika voikin olla väreiltään täysin erilainen (materiaalia sinulla riittää)!

3. Sopiiko kapselipukeutuminen sellaiselle, jolla on todella paljon vaatteita? Suunnitelmissa on kyllä tehdä karsintaa…

Kapselipukeutuminen sopii hyvin sellaiselle, jolla on runsaasti vaatteita. Itse asiassa ne joiden vaatekaappi pursuaa, kokevat usein, että sopivia asuyhdistelmiä on vaikea löytää ja hyötyvät siksi paljon kapselipukeutumisesta, joka vähentää näkyvillä olevat vaihtoehdot helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi.

Runsaasta vaatevalikoimasta on mukava tehdä löytöjä vuodenajan vaihtuessa ja valita suosikkejaan kapseliin. Vaatteiden karsintaa on myös helpompi tehdä siinä vaiheessa, kun huomaa, että jotkin kapseliin päätyneistä vaatteista eivät päätyneet päälle koko kolmen kuukauden aikana.

4. Sisältyykö kapselipukeutumiseen joku lista vaatekappaleista, joita jokaisella täytyy olla vaatekaapissaan?

Ei sisälly. On totta, että kapselipukeutumisen termin teki 1980-luvulla tunnetuksi Donna Karan, joka julkaisi tietyn seitsemän vaatekappaleen listauksen, niin sanotun minikapselin.

Mutta Caps Look® -kapselipukeutumisen metodi lähtee liikkeelle jokaisen omasta tyylistä ja oman elämän aktiviteeteista, joiden ympärille kapselipuvusto kootaan. Eihän ole järkevää, että kukaan roikottaisi kaapissaan vaatteita vain siitä syystä, että ne “täytyy” omistaa. Vaatteidesi tehtävä on palvella juuri sinua, ei ketään muuta.

5. Käytän paljon mekkoja. Voiko kapselin rakentaa mekkojen ympärille?

Kapselin voi hyvin rakentaa mekkojen tai tunikoiden ympärille - kaikki lähtee juuri sinun tyylistäsi ja tavastasi pukeutua. Mekkojen kaveriksi kannattaa valita moneen asuun helposti yhdistettäviä neuletakkeja, jakkuja tai muita yläosia, sekä kokonaisuuksiin sopivia sukkahousuja ja/tai legginsejä.


6. Olen kapselipukeutuja ja se on helpottanut paljon arkeani. Mutta tuntuu, että tarvitsisin vähän apua siihen, millaiset ja etenkin minkä väriset vaatteet minulle sopivat parhaiten. Olisiko tähän neuvoja?

Oletko käynyt värianalyysissa? Se voisi olla seuraava askel kohti entistäkin toimivampaa vaatekaappia. Värianalyysissa kartoitetaan huivien avulla, mitkä värisävyt saavat sinut näyttämään parhaalta, jopa hehkumaan, niin pukeutumisessa, meikissä kuin koruissakin. Värianalyysin jälkeen sinun on entistä helpompi koostaa kapseleita juuri sinulle parhaiden värien ympärille ja välttää hutihankinnat. Voit lukea lisää värianalyysista täältä

Jos taas kaipaat apua vartalosi mallin tunnistamiseen, niin kurkista täältä ohjeet, miten tunnistat vartalotyyppisi.


7. Olen vaihtelunhaluinen ja pelkään, että kapselipukeutuminen rajoittaisi liikaa asuvalintojani. Onko näin?

Kapselipukeutuminen ei niinkään rajoita asuvalintojasi, vaan kohdistaa huomiosi sinulle juuri tällä hetkellä parhaiten sopiviin vaatteisiin, joissa viihdyt. Moni kuvittelee, että pukeutuu monipuolisemmin, jos näkee edessään laajemman valikoiman, mutta kapselipukeutujien kokemus on itse asiassa päinvastainen, sillä suuresta valikoimasta ei oikein näe metsää puilta ja siksi turvautuu usein niihin tuttuihin vaihtoehtoihin sen sijaan että lähtisi arjen kiireessä etsimään uusia yhdistelmiä.


8. Mitä hyötyä kapselipukeutumisesta on?

Kapselipukeutumisen suurimmat hyödyt monelle ovat ajan ja rahan säästö sekä se, että vaatekaappi ei mene enää sotkuun. Kapselipukeutujat kokevat usein, että oma tyyli selkiytyy kapseleita koostaessa, mikä puolestaan lisää itsevarmuutta. Myös esimerkiksi pyykkihuollon helpottuminen on kapselipukeutujien kokema, arjen sujuvuuteen vaikuttava hyöty. Lisää kapselipukeutumisen hyödyistä voit lukea täältä


9. Miten kapselipukeutumisessa pääsisi alkuun?

Ensin kannattaa katsoa 3-osainen Vaatekaappi Workshop.

Kun koet, että nyt on oikea aika laittaa vaatesäilytyksesi uusiksi ja helpottaa arkeasi, voit

• osallistua 5 viikkoa kestävälle Tyylikäs ja toimiva vaatekaappi -verkkokurssille, jolla saat kädestä pitäen ohjeet, miten sovellat kapselipukeutumista omassa elämässäsi ja vaatekaapissasi  tai
• ottaa yhteyttä lähimpään Caps Look® -konsulttiin, joka tulee järjestämään vaatesäilytyksesi yhdessä sinun kanssasi 

 

Iloa ja selkeyttä elämääsi!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.