Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Mitä vaatteiden kiertotalous tarkoittaa?

Lineaarisessa talousjärjestelmässä tuotteet valmistetaan, kulutetaan ja heitetään pois, luonnonvaroja kertaluontoisesti hyödyntäen. 

Päinvastainen toimintatapa on kiertotalous, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan olemassa olevia materiaaleja ja tuotteita hyödynnetään mahdollisimman pitkälle. 

Mihin kiertotaloutta tarvitaan?

Luonnonvarojen ylikulutus, ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat hälyyttäviä ongelmia. Talouden ja hyvinvoinnin kasvu ei voi enää tapahtua luonnonvaroja tuhlaamalla, vaan materiaalit ja valmistetut tuotteet on pidettävä käytössä pidempään. 

Tekstiili- ja vaateteollisuuden ympäristöjalanjälki on suuri. Nykyinen tuotanto- ja jakelujärjestelmä on lähes täysin lineaarinen. Tästä syystä kuluttajien toiminnalla on suuri painoarvo.

Miten voit edistää vaatteiden kiertotaloutta omalla toiminnallasi?

  •  Hanki vaate käytettynä. Second hand -liikkeissä on hyvät valikoimat ja ystävienkin kesken voi tehdä vaihtokauppoja. Kaikki hyötyvät, kun yhdelle tarpeeton vaate päätyy aktiiviseen käyttöön jonkin toisen omistamana.
  •  Jos et tarvitse vaatetta usein, vuokraa tai lainaa se. Kun omassa vaatekaapissa on hyvä runko, lainaamalla sinne saa vaihtelua ja pääsee samalla testaamaan erilaisia lookeja. Osa vaatelainaamoista toimii kuukausijäsenyys-periaatteella, toisista on mahdollista tehdä vain kertavuokria.
  • Huolla ja korjaa. Nukanpoistolla ja perusompelutaidoilla vaatteiden elinkaarta saa pidennettyä minimalistisin kustannuksin. Kannattaa panostaa hyviin välineisiin ja tehdä vaatteiden huoltamisesta rutiini, vähintäänkin aina vuodenaikojen vaihtuessa vaatekaapin sisältöä päivittäessä
  • Tuunaa uudeksi. Kun tyylisi muuttuu tai vaate on muuten jäänyt tarpeettomaksi, mieti voisitko saada sille vielä tuunaamalla uuden elämän. Käytä tarvittaessa taitavan ompelijan palveluita!
  • Muista, että kestävin vaatevalinta on se, jonka jo omistat. Kapselipukeutuminen perustuu oman vaatekaapin koko potentiaalin hyödyntämiseen

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.