Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Caps Look® -konsultit Caps Colors® -värianalyysi Konsulttikoulutus Kapselikauppa Blogi Ota yhteyttä Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vaateostokseni 2021

Koska olen aina rakastanut kauniita vaatteita, niitä on kohtuullisen paljon, vaikkakin konmaritin vaatehuoneeni nelisen vuotta sitten, ennen kapselipukeutujaksi ryhtymistä.

Päätin vuoden 2021 alussa, että alan kirjaamaan puhelimellani Google Keepiin jokaisen vaatteen jonka hankin, hankintapaikan ja hinnan. Päätin myös, että pyrin ostamaan vain käytettyjä vaatteita. Arvelin, että nyt jos koskaan tähän on helppo ryhtyä, kun koronan takia ei tule matkustettua ulkomaille tai kierreltyä kauppakeskuksissa.

Kvartaaliraportti vuoden vaateostoksista

Helmikuussa lisäsin päätökseeni, että alan tekemään tänne blogiin "kvartaaliraportointia" ostamistani vaatteista. Tämä on hyvä keino lisätä yksi uusi pohdinnan paikka mielessäni olevaan listaan, jonka käyn läpi ennen vaatteen ostopäätöstä.

Eli tässä se tulee, vaateostokseni 2021 kvartaaliraporttina...(päivitän tätä samaa kirjoitusta vuoden mittaan).

Tammi - maaliskuu 

Alkuvuoden vaatehankinnoistani kirjoitin jo aiemmassa postauksessa, jonka voit lukea täältä. Tässä vielä sivuhuomio, että lasken vaatehankintoihin mukaan myös kengät ja laukut.

Tammikuu meni kurinalaisesti ja hankin pelkästään second hand -vaatteita, 6 kpl. 

Helmikuun alku meni hyvin. Hankin yhden "pakollisen" järkihankinnan - uudet hanskat talviurheiluun, sekä ei niin pakollisen fiilishankinnan alennusmyynnistä (t-paita on nyt ilmojen lämmettyä päässyt päälle jo useasti). Talviloman kirppisreissulta teinkin sitten useamman yllättävän hankinnan itselleni, vaikka oli tarkoitus etsiä vaatteita vain lapsille. Helmikuussa kaappiin tuli yhteensä 11 vaatetta lisää, ja lähti 1. 

Maaliskuun alku meni todella hyvin, sillä en pääkaupunkiseudun pahentuneen koronatilanteen vuoksi edes käynyt missään. Sitten menin tapaamaan uutta tuttavuutta, a la Louko -vaateputiikin yrittäjänaista, jolla oli liikkeessään Ystävämyyntiviikko. Meillä synkkasi hyvin ja samalla tutustuin Sadun suunnittelemaan kapselivaatemallistoon. Koska liikkeessä ei ollut keskellä päivää muita asiakkaita, sain rauhassa sovitella mieleisiä vaatteita. Niinhän siinä kävi, että löysin 6 vaatetta, jotka ankaran harkinnankin jälkeen tuntuivat sellaisilta, että niille olisi käyttöä vuosiksi eteenpäin. Päätin "YSMY-alepäissäni" tehdä rahallisesti ison satsauksen - saman suuruisen kuin nykyinen kuukausituloni (TE-keskuksen starttiraha). Aiemmassa työssäni pankissa sama summa ei olisi kirpaissut läheskään yhtä paljon. Tein satsauksen siksi, että pystyin näkemään kaikki vaatteet pitkäaikaisessa käytössä uudella urallani, jolla pukeutumiseni voi olla vielä astetta epämuodollisempaa kuin aiemmassa työssäni. Maaliskuun lopulla sain lisäksi kaksi vaatetta ilmaiseksi.

Ihan kirjoituksen lopusta näet vaatehankinnat euroissa ja kappaleina. Tammi-maaliskuussa käytettynä ostetuista vaatteista on tullut hieman reilun sadan euron lovi lompakkooni. Uutena ostetuista reilu 700 euron. Yhtään vaatetta en ole myynyt, ainoastaan yhden lahjoittanut hyväntekeväisyyteen.

Kohtalokas, mutta ah niin ihana shoppailureissu...

Huhti-kesäkuussa tavoitteenani on saada "poistoputki" toimimaan paremmin, jotta vuoden lopussa kotiin sisään kantamieni vaatteiden määrä olisi pienempi kuin ulos lähteneiden. Mielelläni myös ansaitsisin välillä rahaa vaatteilla, enkä vain menettäisi sitä :)

Huhti - kesäkuu 

Maaliskuun hulluttelujen jälkeen olin huhtikuussa todella kurinalainen, enkä ostanut yhtään vaatetta!

Toukokuussa varasin vihdoin kauan suunnittelemani myyntipöydän Bella-kirppikseltä. Sinne tuli myyntiin pääasiassa lasten pieneksi jääneitä vaatteita, mutta melko paljon myös omia tarpeettomaksi käyneitä vaatteita.

Toukokuussa sainkin myytyä 10 omaa vaatettani, mutta vastaavasti Bella-kirppiksellä kiertely kartutti omaa vaatevarastoani näillä löydöillä: vaaleansininen Esprit-kauluspaita ja Massimo Dutti -pusero, puuteripinkki COS-tunika ja valkoinen Mikki-kuvallinen t-paita, sekä vaaleat lenkkarit, jotka otin käyttöön vanhojen ja lähes rikki menneiden kuntosalikenkieni tilalle. Kävin myös Tampereella second hand -kierroksella ja löysin ihanan Lindexin pitsihihaisen kesäpaidan Radiokirppikseltä. Helsingistä UFF-myymälästä puolestaan löytyi mustat ballerinat aiempien pahasti kulahtaneiden tilalle. Helsingin second hand -kierrokselta Moody Mondaysta löytyi kaunis sinisävyinen DKNY-hame sekä kauan etsimäni kimonojakku, jossa oli upea riikinkukko-teema. Olin niin onnellinen tästä viimeisestä löydöstä! Toukokuulle osui myös useampi yhteistyön ideointivisiitti a la LOUKO -putiikille, jonka ystävämyynnistä hankin vielä pari ihanaa pellavaista kesävaatetta: vedenvihreä hame ja hellemekko. Ja lopuksi hankin jo pitkään ostoslistallani olleet pastellisävyiset alustopit Zarasta, vaaleanpunaisen ja -sinisen. Toukokuun saldo olikin 13 kotiin kannettua vaatetta, 10 pois vietyä. Hankinnoista 4 oli uutena ostettuja, 9 käytettynä.

Kesäkuussa Bella-kirppiksellä käynti "jäi päälle" ja kotiutin sieltä vielä Leviksen vajaamittaiset farkut sekä uudet Niken lenkkarit, jotka ovat olleet kovassa käytössä lenkkipoluilla. Äidiltäni sain 2 vaatetta, jotka olivat jääneet hänelle pieneksi: Polan fuksianpunaiset caprit sekä Voglian vaaleansininen pusero. Myös kesäkuussa kävin Tampereella second hand -kierroksella ja tein seuraavat löydöt: Marimekon luonnonvalkea-musta kukkamekko Merkitys-kirppikseltä, Tiger of Swedenin pinkki-tummansininen hame ja nuden väriset kiiltonahkakorkokengät LumindoLife-kirppikseltä sekä iso puuteripinkki-kelta-musta huivi Fida Tammelasta. Yhteensä siis 8 vaatetta lisää, joista 6 ostettu käytettynä ja 2 saatu ilmaiseksi.

Käytettynä ostettuihin vaatteisiin meni rahaa 230 euroa. Uutena ostettuihin 190,90 euroa. Myymällä vanhoja vaatteitani ansaitsin 28,80 euroa.

Kappaleet ja eurot päivitetty alas kaavioihin.

Heinä - syyskuu

Heinäkuun helteillä hankin vain yhden vaatteen, vihreät rennot kesähousut Porvoon reissulta Bohemia-kirppikseltä. Hyvä second hand -ostos, jota tuli käytettyä paljon ilmojen hieman viilennyttyä.

Elokuussa tarvitsin uudet mustat legginsit aiempien kulahtaneiden tilalle. Hankin ne lomamatkalta Turun Vila -liikkeestä. Lisäksi piipahdin myöhemmin elokuussa kotimme lähellä Bella-kirppiksellä, josta löytyi ihana vaaleanharmaa pitkä ja ohut Lindexin neuletakki.

Syyskuussa jatkoimme Tyylitiistai-naisteniltoja yhteistyössä A la LOUKO -kapselivaatebrändin kanssa. Ihastuin roosanväriseen toppiin (alehintaiseen vielä) sekä sain yhden valkoisen 3/4-hihaisen puseron kiitoksena yhteistyöstä.

Olin alkukesästä laittanut hieman vaatteitani myyntiin Emmyyn. Elo-syyskuussa niistä myytiin 6 kpl. Heinä-syyskuun aikana vaatekaappiini tuli siis 5 vaatetta lisää, mutta samalla poistui yksi enemmän. Ei huono!

Rahaa käytettynä ostettuihin vaatteisiin kului 33 euroa ja uutena ostettuihin 55 euroa. Vanhojen vaatteideni myynnistä ansaitsin 52,60 euroa.

...jatkoa seuraa, pysythän kuulolla!

Kaappi täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa? Osallistu 3-osaiseen maksuttomaan Vaatekaappi Workshopiin.

Osallistu tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.