Mistä on kyse Konsulttikoulutus Verkkokurssi Caps Look® -konsultit Caps Colors® Kapselikauppa Blogi Ota yhteyttä Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vaateostokseni 2021

Koska olen aina rakastanut kauniita vaatteita, niitä on kohtuullisen paljon, vaikkakin konmaritin vaatehuoneeni nelisen vuotta sitten, ennen kapselipukeutujaksi ryhtymistä.

Päätin vuoden 2021 alussa, että alan kirjaamaan puhelimellani Google Keepiin jokaisen vaatteen jonka hankin, hankintapaikan ja hinnan. Päätin myös, että pyrin ostamaan vain käytettyjä vaatteita. Arvelin, että nyt jos koskaan tähän on helppo ryhtyä, kun koronan takia ei tule matkustettua ulkomaille tai kierreltyä kauppakeskuksissa.

Kvartaaliraportti vuoden vaateostoksista

Helmikuussa lisäsin päätökseeni, että alan tekemään tänne blogiin "kvartaaliraportointia" ostamistani vaatteista. Tämä on hyvä keino lisätä yksi uusi pohdinnan paikka mielessäni olevaan listaan, jonka käyn läpi ennen vaatteen ostopäätöstä.

Eli tässä se tulee, vaateostokseni 2021 kvartaaliraporttina...(päivitän tätä samaa kirjoitusta vuoden mittaan).

Tammi - maaliskuu 

Alkuvuoden vaatehankinnoistani kirjoitin jo aiemmassa postauksessa, jonka voit lukea täältä. Tässä vielä sivuhuomio, että lasken vaatehankintoihin mukaan myös kengät, laukut ja muut asusteet. 

Lyhyesti sanottuna

  • Tammikuu meni kurinalaisesti ja hankin pelkästään second hand -vaatteita, 6 kpl. 
  • Helmikuun alku meni hyvin. Hankin yhden "pakollisen" järkihankinnan - uudet hanskat talviurheiluun, sekä ei niin pakollisen fiilishankinnan alennusmyynnistä (t-paita on nyt ilmojen lämmettyä päässyt päälle jo useasti). Talviloman kirppisreissulta teinkin sitten useamman yllättävän hankinnan itselleni, vaikka oli tarkoitus etsiä vaatteita vain lapsille. Helmikuussa kaappiin tuli yhteensä 11 vaatetta lisää, ja lähti 1. 
  • Maaliskuun alku meni todella hyvin, sillä en pääkaupunkiseudun pahentuneen koronatilanteen vuoksi edes käynyt missään. Sitten menin tapaamaan uutta tuttavuutta, a la Louko -vaateputiikin yrittäjänaista, jolla oli liikkeessään Ystävämyyntiviikko. Meillä synkkasi hyvin ja samalla tutustuin Sadun suunnittelemaan kapselivaatemallistoon. Koska liikkeessä ei ollut keskellä päivää muita asiakkaita, sain rauhassa sovitella mieleisiä vaatteita.
    Niinhän siinä kävi, että löysin 6 vaatetta, jotka ankaran harkinnankin jälkeen tuntuivat sellaisilta, että niille olisi käyttöä vuosiksi eteenpäin. Päätin "YSMY-alepäissäni" tehdä rahallisesti ison satsauksen - saman suuruisen kuin nykyinen kuukausituloni (TE-keskuksen starttiraha). Aiemmassa työssäni pankissa sama summa ei olisi kirpaissut läheskään yhtä paljon. Tein satsauksen siksi, että pystyin näkemään kaikki vaatteet pitkäaikaisessa käytössä uudella urallani, jolla pukeutumiseni voi olla vielä astetta epämuodollisempaa kuin aiemmassa työssäni. Maaliskuun lopulla sain lisäksi kaksi vaatetta ilmaiseksi.

Yltä näet vaatehankinnat euroissa. Tammi-maaliskuussa käytettynä ostetuista vaatteista on tullut hieman reilun sadan euron lovi lompakkooni. Uutena ostetuista reilu 700 euron. Yhtään vaatetta en ole myynyt, ainoastaan yhden lahjoittanut hyväntekeväisyyteen.

Kohtalokas, mutta ah niin ihana shoppailureissu...

Huhti-kesäkuussa tavoitteenani on saada "poistoputki" toimimaan paremmin, jotta vuoden lopussa kotiin sisään kantamieni vaatteiden määrä olisi pienempi kuin ulos lähteneiden. Mielelläni myös ansaitsisin välillä rahaa vaatteilla, enkä vain menettäisi sitä :)

...jatkoa seuraa, pysythän kuulolla!

Kaappi täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa? Osallistu 3-osaiseen maksuttomaan Vaatekaappi Workshopiin.

Osallistu tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.