Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Siivoa vaatteesi, siivoat ajatuksesi

Kirjoitin tämän blogitekstin jo kolme vuotta sitten, joskin se on maannut pöytälaatikossa odottamassa oikeaa aikaa ja paikkaa. Kesällä 2017 olin hurahtanut konmaritukseen ja siivosin raivokkaasti vaatehuonettani. Kapselipukeutumisesta en silloin ollut vielä kuullutkaan. Kun luet tekstin, ymmärrät, miksi pari kuukautta myöhemmin kuulemani kapselipukeutumisen ideologia iski minuun täysillä. 

28.6.2017 - Konmariin hurahtanut

Olen kai luonteeltani suhteellisen malttamaton. Minulla on useampi kirja kesken samanaikaisesti, niin että voin aina napata sen, joka eniten sillä hetkellä inspiroi. Yksi jo loppupuolelle edennyt on Konmari, jonka oppeja olen alkanut testata käytännössä.

Laitoimme kotimme myyntiin pari viikkoa sitten ja ensimmäinen julkinen näyttö lähestyi. Päätin ottaa siivousprojektiksi vaatehuoneeni, joka pursui vaatteita, joita en enää käyttänyt. Koska ne olivat liian pieniä/kulahtaneita/omituisia tai vaikkapa pikkutyttömäisiä kahden lapsen äidille. Syitä oli lukuisia. Omien vaatteideni lisäksi sinne oli kertynyt jos jonkinlaista pussia ja nyssäkkää, täynnä mm. lasten vaatteita, vauvaleluja ja –tarvikkeita.

Aloitin omista vaatteistani ja vedin ensin lattialle kaikki yläosat ja kävin ne läpi kysyen ”Tuottaako tämä minulle iloa?” Sen jälkeen sama alaosille. Ja pian huomasin karsineeni vaatteistani monta IKEA-kassillista pois. Sitten kävin läpi vielä kaikki muut vaatehuoneeseeni huomaamatta kertyneet tavarat.

Vaatteiden konmaritus on samalla myös ajatusten puhdistamista. Yhtäkkiä voit laittaa jokaisen sinulla olevan vaatteen päällesi, eikä tarvitse tuskailla, kun ei ole mitään sopivaa puettavaa. Harkitset myös paljon tarkemmin, mitä uusia vaatteita ostat. Minulla on todistusaineistoa: Huomasin sen työreissulla Lontoossa, Oxford Streetin alessa. Vaikka ympärillä oli mitä ihanimpia houkutuksia, osasin todella järkevästi pohtia, mitä vaatteita oikeasti käytän ja jätin ne hieman LIIAN isot/erikoiset/blingblingit jne ostamatta. Vaikka olisivat kuinka olleet -50%.

Ja niistä ylimääräisistä vaatehuoneessa olleista vaatteista pääsin eroon näin:
1. Annoin muutamalle tutulle, joilla oli käyttöä tietyille vaatteille.
2. Myin IKEA Vantaan parkkipaikalla kirppiksellä (mahtava konsepti!) ja
3. Lahjoitin Hope ry:lle.

Jos et usko tämän toimivan, niin kokeile (vaikka sateisena päivänä).

Anna-Leena 💙

 Kuvassa on viimevuotista syyskapseliani elo-syyskuun vaihteesta. Kuka sanoi, että syksyllä pitäisi kaivaa esiin kokomustat mekot ja harmaat neuleet? Jos värit piristävät sinua, otakin tänä syksynä esille kauneimmat kukkapaitasi ja pue ne vaikka sen lempineuletakkisi alle - huomaat eron fiiliksessä.

 

P.s. Konmaritus on loistava alku kapselipukeutumiselle, etenkin jos haasteenasi on, että vaatteita on liian paljon. Mutta konmarin ei missään nimessä tarvitse edeltää kapselipukeutumista. Caps Lookin idea on yksinkertaisen metodin kautta tuoda iloa ja selkeyttä vaatekaappiisi (tai vaatehuoneeseesi), jotta löytäisit helposti päällepantavaa kaikkiin elämäsi tilanteisiin. Vaatesäilytyksen selkiyttämisellä on myös kerrannaisvaikutuksia, kuten oman tyylin selkeytyminen ja itsetunnon nostaminen - näistä lisää toisessa kirjoituksessa hieman myöhemmin!

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.