Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Oman tyylin tunteminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin

Oman tyylin tunteminen on sijoitus, joka kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin – säästää sinulta jatkossa aikaa, rahaa ja hermoja. 

Kun tunnet oman tyylisi, et sorru ohikiitäviin trendeihin tai hutiostoksiin, vaan teet harkittuja päätöksiä, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. 

Miksi oman tyylin tunteminen on sijoitus?

Katsotaanpa tarkemmin, miten oman tyylin tunteminen toimii kuin fiksu taloudellinen sijoitus.

1. Vältä turhat heräteostokset

Ensimmäinen askel oman tyylin tuntemisessa on tiedostaa, mikä sopii sinulle ja mikä ei. Tämä ei koske pelkästään vaatteiden väriä, materiaalia tai mallia, vaan myös sitä, miten vaatteet istuvat kropallesi ja sopivat elämäntyyliisi. Kun tiedät tarkalleen, mikä toimii sinulle, et houkutu ostamaan hetken huumassa trendikkäitä vaatteita, jotka eivät lopulta sovi tyyliisi tai muihin omistamiisi vaatteisiin.

Heräteostokset voivat olla vaarallisia budjetille, ja lisäksi ne vievät kaapista tilaa aivan turhaan. Ei ole järkevää maksaa kalliista neliöistä, joita tarvitset säilyttääksesi vaatteita, joita et käytä. Sen sijaan, että käyttäisit rahasi hetken mielijohteisiin, voit panostaa laadukkaampiin ja ajattomampiin vaatteisiin, jotka palvelevat sinua pitkään. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös vähentää turhaa kulutusta ja negatiivisia ympäristövaikutuksia. 

2. Panosta laatuun, ei määrään

Kun tunnet tyylisi, voit keskittyä laatuun määrän sijaan. Laadukkaat vaatteet kestävät aikaa ja käyttöä paremmin, mikä vähentää tarvetta jatkuvalle uusien vaatteiden hankkimiselle. Tämä säästää rahaa pitkällä aikavälillä, vaikka yksittäinen vaate saattaisi olla hintavampi ostohetkellä. Laadukkaat materiaalit ja hyvä istuvuus myös lisäävät vaatteen käyttömukavuutta, mikä tekee siitä paremman sijoituksen. 

Laadukkaat vaatteet eivät täytä vaatekaappia turhaan, vaan niistä muodostuu harkittu kokonaisuus, joka toimii eri tilanteissa. Tämä vähentää myös vaatekriisejä ja helpottaa pukeutumista arjessa, mikä säästää aikaa ja hermoja.

Tyylikkään ja toimivan vaatekaapin kerrannaisvaikutukset voivat olla valtavat: Itsevarmuus kasvaa, kun päällä on tilanteessa kuin tilanteessa lempivaatteista koostettu sinun tyylisesi ja tilaisuuteen sopiva asukokonaisuus. 

3. Säästä ympäristöä ja rahaa

Oman tyylin tunteminen edistää kestävämpää vaatteiden kulutusta. Kun ostat vain tarpeeseen ja valitset laadukkaita vaatteita, säästät luonnonvaroja ja vähennät ympäristökuormitusta. Kiireessä uuden juhla-asun metsästäminen on kuluttavaa monellakin mittarilla. Hätäpäissä shoppailu jää historiaan, kun tiedät vaatekaapistasi löytyvän The Mekon – sen täydellisen juhla-asun, joka on palvellut sinua jo useamman kerran ja joka päällä tiedät olevasi Upea Ilmestys!

Kestävämpi ote vaatteiden kuluttamiseen näkyy myös lompakossa. Kun et jatkuvasti kuluta rahaa uusiin vaatteisiin, voit säästää tai sijoittaa rahat muualle (esimerkiksi kotimaisten pienyrittäjien palveluihin, kuten arkea helpottavaan viikkosiivoukseen tai vaikkapa perheen yhteiseen aikaan ja ikimuistoisiin elämyksiin lähimatkailun muodossa). 

Yksi ensimmäinen askel havahtumiseen voi olla omien vaatehankintojen kirjaaminen ylös puhelimen muistiin. Kun tiedät, paljonko vaatteita ostat vuodessa ja millaisella summalla, on helpompi asettaa tavoitteita kuten #viidenvaatteenvuosi tai tietty vaatebudjetti, jota ei saa ylittää. Jollekin saattaa toimia pelillistäminen: “Kumpi on vuoden kuluttua parempi sijoitus, 15€ tähän t-paitaan vai 15€ indeksirahastoon?”

Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw totesi:
“I like my money right where I can see it, hanging in my closet”. 

Mutta jos tarkkoja ollaan, niin walk-in-closet täynnä korkokenkiä ja upeita mekkoja on melko hankalasti muutettavissa riihikuivaksi siinä tilanteessa kun pitää maksaa vuokra tai sähkölasku. 

4. Tyyli on keino ilmaista itseään sanattomasti

Nyt kun lainauksien tielle lähdettiin, tässä osuva määritelmä tyylistä amerikkalaiselta huippustylistiltä, Rachel Zoelta: “Style is a way to say who you are without having to speak.”

Kun sanotaan, että jollakin on upea oma tyyli, ei tarkoiteta trendien perässä juoksemista, vaan sitä, että henkilö osaa pukeutumisensa avulla tuoda upeasti esille omaa persoonaansa. Hänen tyylinsä on tunnistettava, osa henkilöbrändiä. Esimerkki: Kun näet tietyn julkkiksen kaukaa, voit jo vaatteiden väreistä ja asukokonaisuudesta sanoa, että kyseessä on tämä henkilö.

Kun tunnet tyylisi, voit viestiä itsestäsi ja arvoistasi pukeutumisen kautta. Tämä tekee sinusta itsevarmemman ja auttaa sinua erottumaan massasta. Trendit tulevat ja menevät, mutta oma tyyli kestää aikaa ja on ainutlaatuinen.

Vaikka seuraatkin trendejä, voit poimia niistä vain ne elementit, jotka sopivat omaan tyyliisi. Tämä on kuin kirsikoiden poimimista kakun päältä – otat vain ne ideat, jotka täydentävät omaa tyyliäsi, etkä ahmi kaikkea eteen tulevaa. Tämä lähestymistapa auttaa sinua pysymään uskollisena itsellesi ja välttämään massan mukana menemistä.

5. Oman tyylin tuntemista voi harjoitella, aivan kuten sijoittamistakin

Amerikkalainen muotisuunnittelija, ikonisista hääpuvuistaan tunnettu Vera Wang on todennut: “I want people to see the dress, but focus on the woman.”

Silloin kun mekko sopii kantajansa tyyliin, kokonaisuus on harmoninen ja päähuomio on upeassa naisessa mekon sisällä - ei mekossa itsessään.

Oman tyylin tunteminen ei useimmille ole synnynnäinen taito, vaan sitä voi ja kannattaa harjoitella ammattilaisen opastuksella (aivan kuten sijoittamistakin).

Voit pyytää avuksesi Tyyliagentin, joka toimii oppaanasi auttaen sinua löytämään juuri ne vaatteet ja asusteet, jotka parhaiten tuovat esiin persoonallisuutesi ja sopivat elämäntyyliisi. 

Ammattilaisen avulla voit välttää kalliit hutiostokset ja oppia tekemään kestäviä, harkittuja valintoja vaatekaappiisi, sekä karsimaan vaatekaapistasi pois turhaa. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös lisää itseluottamustasi ja hyvinvointiasi. 

Tunnetko Sinä oman tyylisi?

Oman tyylin tunteminen on arvokas taito, joka säästää rahaa, aikaa ja hermoja. Se on sijoitus, joka tuottaa pitkällä aikavälillä. Jos et vielä tunne tyyliäsi tai koet, että tyylisi (tai vaatekaappisi sisältö) kaipaa kirkastamista, meillä on ratkaisuja sinulle. 

Caps Look® -konsultit tarjoavat asiantuntevaa henkilökohtaista ohjausta, joka auttaa sinua löytämään oman uniikin tyylisi ja tekemään siitä kiinteän osan arkeasi karsimalla vaatekaapistasi pois turhaa ja tuomalla tyylisi kulmakivet paremmin esille. Osa konsulteista on erikoistunut stailaus- ja personal shopper -palveluihin ja tarjoaa apuaan myös second hand -vaateostoksiin. 

Caps Colors® -konsultit auttavat henkilökohtaisessa värianalyysissa sinua löytämään juuri ne sävyt, jotka korostavat parhaiten luonnollista kauneuttasi. Värianalyysi perustuu ensisijaisesti ihon pohjasävyyn, sekä silmien ja hiusten luonnolliseen sävyyn. Värianalyysin avulla löydetään värit, jotka ovat harmoniassa oman sävymaailmasi kanssa, saaden piirteesi kauniisti esille ja sinut hehkumaan - myös ilman meikkiä. Värianalyysin jälkeen osaat paremmin ostaa vain niitä vaatteita, jotka todella pukevat sinua ja sopivat hyvin yhteen.

Tyylikäs ja toimiva vaatekaappi -verkkokurssi on sinulle, joka kriiseilet vaatekaapillasi ja haluat itse saada aikaan muutoksen, asiantuntijan täsmävinkeillä. Viisi viikkoa kestävällä verkkokurssilla kirkastat oman tyylisi ja elämäntyylisi, selkiytät vaatekaappisi punaisen langan ja tyylisi kulmakivet, raivaat pois turhaksi käyneet vaatteet, sekä asetat sinun tyylisesi vaatteet houkuttelevasti esille, jotta pukeutuminen mihin tahansa tilanteeseen on helppoa ja innostavaa. Opit suomalaisen kapselipukeutumisen metodin, joka toimii vuodenaikojen vaihtuessa ja vähentää stressiä matkoille lähtiessä.

Kun tunnet tyylisi, et enää sorru hutiostoksiin, vaan teet harkittuja ja kestäviä valintoja. Tämä on sijoitus, joka kantaa hedelmää jatkossa. 

Jos et vielä tunne tyyliäsi, älä jää kriiseilemään yksin. Hyödynnä asiantuntijoiden tarjoama apu ja aloita matkasi kohti oman tyylin täydellistä tuntemista jo tänään.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.