Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Lasten kapselipukeutuminen –miten hallinnoin 2-vuotiaan vaatekaappia?

Vaikka puhun yleensä naisten vaatekriiseistä, sopii kapselipukeutuminen vaatekaapin hallinnoinnin menetelmänä kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta.

Lasten vaatekaapeissa kaaosta aiheuttaa vaihtuvan tyylin, aktiviteettien ja vuodenaikojen lisäksi usein vaihtuva vaatekoko. Missä säilöä käyttöä odottavat isot vaatteet? Mitä tehdä pieneksi jääneille vaatteille?

Kerron tässä postauksessa miten olen hallinnoinut nyt 2-vuotiaan poikani vaatekaappia. Toivon, että saat tästä käyttökelpoisia vinkkejä omaan kotiisi!

Kapselipukeutumisessa lapsille pätevät samat säännöt kuin aikuisille. Käyttökapseli kootaan oman elämäntyylin ja tyylin ympärille, sillä hetkellä sopivan kokoisista ja yhteensopivista vaatteista, jotka passaavat meneillään olevaan vuodenaikaan. Vaatteiden oikean määrän määrää pyykkäysväli.

Kun poikani oli vastasyntynyt, reservilaatikoita oli neljä: koko 62, koko 68, koko 72 ja isommat. Vauvanvaatteet mahtuvat pieneen tilaan. Se kompensoi mukavasti sitä muuta tavaranmäärää, jonka uusi perheenjäsen toi tullessaan. Oli mahtavaa, kun lapsen koko käyttövaatekaappi mahtui yhteen lipastonlaatikkoon.

Olen ollut siitä onnekas, että pojan vaatekoko on vaihtunut aina vuodenajan vaihtuessa, kun vaatekaappi on ollut joka tapauksessa pakko päivittää. Kun vaatekoko kasvoi, siirryttiin uuteen systeemiin. Pieneksi jääneet vaatteet lajiteltiin kahteen eri kassiin: hyväkuntoisimmat ja aivan erityistä tunnearvoa sisältävät yhteen kassiin ja loput kierrätyskassiin. Reservilaatikoilla jatkettiin niin, että niitä oli aina 1-4 kpl.

Säilytän reservilaatikoita vaatekaapin yläkaapeissa. Siellä ne ovat riittävän lähellä, mutta kuitenkin poissa tieltä arkena. Myös säilytettävien pieneksi jääneiden vaatteiden kassi on yläkaapissa. Kierrätykseen meneviä vaatteita varten sen sijaan on muovipussi vaatekaapin alimmalla hyllyllä. Aina kun huomaan, että joku vaate on käynyt pieneksi, tai vaatemäärä meinaa kasvaa yli vaatekaapista, siirrän osan kierrätyskassiin. Kun kierrätyskassi tulee täyteen, tiputan sen Pelastusarmeijan lootaan. Huonokuntoiset menevät suoraan siivousräteiksi. Näin kirppisvuorta ei pääse syntymään.
 

 Vauva -lehti (syyskuu 2018)

 Suurin osa lastenvaatteista tulee meille sukulaisilta ja tutuilta. Jos tuleva vaate on isoa kokoa, laitan sen suoraan reservilaatikkoon ja katson sen sopivuutta kapseliin vasta päivityksen yhteydessä. Jos saapuva vaate on tämänhetkistä kokoa, otan sen kapseliin ja siirrän pois jonkun huonompikuntoisen.

Vaatekaapin käytännöllistä hallinnointia helpottaa se, että en helposti kiinny lastenvaatteisiin. Kaikessa tärkeintä on helppous ja käytännöllisyys. Vaatteet ehtivät olla niin vähän aikaa käytössä, etten liikoja stressaa kapselin yhteensopivuudesta. Olen myös onnekas siinä, että lapsen sukulaiset tykkäävät shoppailla ja metsästää kirppislöytöjä. Näin suurin osa vaatteista kirjaimellisesti tuodaan kotiin ja säästän sekä aikaa että rahaa shoppailulta.

Käyttövaatekaappi tarkoitti pitkään yhtä lipastonlaatikkoa, johon oli pystyynviikattu kaikki sisävaatteet omiin pieniin laatikoihinsa. Kodin vaihtuessa lipaston tilalle tuli vaatekaapin vetokorit, mutta pystyynviikkaus on säilynyt. Pienten lasten vaatteista tulee varsin söpöjä pieniä “ruutuja”, kun ne viikkaa! Juhlavaatteet säilyvät toisessa kaapissa henkarilla.

 

5 vinkkiä lastenvaatteiden hallintaan

  1. anna rohkeasti pois pienet vaatteet, jotta kaaosta ei pääse syntymään

  2. viikkaa vaatteet pystyyn, jotta laatikot pysyvät siistinä

  3. säilytä kapselit, reservit, kirppislaatikot jne. lähellä toisiaan

  4. pidä kapselissa riittävästi vaatekertoja

  5. ota myös lastenvaatteissa huomioon lasten elämäntyyli. Tarvitaanko teillä edustusvaatteita vai rönttävaatteita?

 

Ovatko sinun lapsesi kapselipukeutujia?

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.