Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Bettinan vaatekaappi, osa 2 - urheilukapseli ja baarikapseli

Kun Bettinan työ-/arkivaatteet oli taltutettu loskakapseliksi, käytiin seuraavalla kerralla kahden muun paljon käytetyn vaatekategorian kimppuun: urheiluvaatteet ja baarivaatteet. Nämä postaukset tulevat ulos peräkkäisinä päivinä, mutta raivaussessioiden välillä oli todellisuudessa kuukausi aikaa. Loskakapseli oli jo vakuuttanut Bettinan kapselipukeutumisen toimivuudesta, joten urheilu- ja baarikapselien tekoon oli kova motivaatio.

Lähtötilanne 

Tämänkertainen urakka aloitettiin ottamalla kaapista ulos kaikki baarivaatteet. Tähän asti mustia vaatteita on ollut hankala löytää muiden mustien vaatteiden seasta. Siispä ehdotin, että baarikapseli sijoitettaisiin tangolliseen kaappiin. Henkarilta mustien mekkojen ja toppien selaaminen ja valitsemien on paljon helpompaa. Liurukankaat eivät pysyisi kovinkaan hyvin viikattuina laatikoihin ja erikoisenmuotoisten vaatekappaleiden viikkaaminen on turhaa ajatustyötä.

Ensin baarivaatteet lajiteltiin toppeihin, pitkähihaisiin, hameisiin, mekkoihin ja housuihin.
 
Kuten aiemminkin, Bettina pystyi helposti valitsemaan kapseliin tulevat vaatteet. Samalla kirppiskassiin heitettiin muutamia helppoja poistoja. Jotta tankokaappiin saatiin tilaa, käytiin välissä läpi takit ja joitain juhlamekkoja. Niitä olikin kertynyt vuosien varrella ja moni lähti kirpparille sen takia, että ne olivat jääneet auttamattomasti pieniksi tai ajastaan jälkeen.

Lähtötilanne tankokaapeissa. Mekkoja, huiveja, takkeja, kasseja, sälää...

Pientä takkisavottaa välipaloiksi.

Säästettävät juhlamekot laitettiin oikeanpuolimmaiseen tankokaappiin, joka on vaikein avata ja baarikapseli sijoitettiin vasemmanpuoleiseen kaappiin. Kunhan kaapin alaosa ehditään tyhjentää, sinne on tarkoitus laittaa baarikengät. Tästä on kiva valita asu illanviettoon, vai mitä?

Tyhjät henkarit odottavat pyykistä tulevia vaatteita. Ne mukaan lukien kapseliin valikoitui 2 housut, 1 hame, 2 mekkoa, 6 toppia ja 5 pitkähihaista.
 
Kun olimme käsitelleen baarivaatteet, juhlavaatteet ja takit, siirryttiin urheilu- tai tarkemmin jumppakapselin tekoon. Bettina käy ahkerasti salilla ja jumpissa ja salivaatteita on tullut osteltua liikuntamotivaatiota ylläpitämään. Bettina valitsi sopivat vaatteet kuin konkarikapseloija. Jumppakapseli syntyi hetkessä ja se sijoitettiin jo edellisellä raivaus-kerralla päätettyy paikkaan, lipaston laatikkoon.
 
Mukaan kapseliin pääsi: 3 urheiluliivit, 9 toppia, 3 pitkähihaista, 4 caprit ja 2 shortsit. Taemmassa pikkulaatikossa on tilaa urheilusukille.
 
Toisen raivaussession tuloksena tuli yksi uusi kesävaatekassi kellariin vietäväksi ja yksi IKEA-kassillinen kirppisvaatteita lisää. Bonuksena bloggari sai itselleen uuden lenkkitakin!
 

Bettina pääsee nyt nauttimaan pukeutumisen helppoudesta niin töihin, jumppaan kuin radallekin lähtiessä. Kapseleita päivitetään sitten, kun se tuntuu ajankohtaiselta. Karsintaa muiden, kaappiin jääneiden vaatteiden kohdalla voi jatkaa sitten, kun aika ja energia antavat myöten. Nyt kellarissa on kaksi isoa IKEA-kassillista vaatteita odottamassa kevään kirppistapahtumia.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.