Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vaatekaapin raivaus -kuinka tarttua vaikeisiin poistoihin?

Lempivuodenaikani syksy! Syksy symboloi minulle uusia alkuja ja innostaa kokeilemaan uutta. Koska elämä ei ole rajaton tila, uuteen kuuluu myös vanhasta luopuminen. Täytyy luopua jostakin, joka ei enää palvele, jotta saa tilaa uudelle. Syksy on myös suosittua kodin ja vaatekaapin raivauksen aikaa.

Vaatekaappia karsiessa vastaan tulee helppoja poistoja ja vaikeita poistoja. Helppoja poistoja ovat mm. rikkinäiset, ikilikaiset ja väärän kokoiset vaatteet. Tässä postauksessa annan ajateltavaa muutamien vaikeiden poistojen tekemiseen.

 

4 tyypillistä vaikeaa poistoa

 

1. vanha lempivaate

Vaate, joka on joskus ollut lempivaatteesi, mutta ei ole sitä enää. Vaate saattaa olla vähän kulahtanut ja olet mahdollisesti hankkinut uuden paremman vastaavan tilalle. Voi jopa olla, että tyylisi on muuttunut siitä ajasta, kun vaate oli lempivaatteesi. Vaatteen näkeminen herättää mukavia muistoja, mutta vaate ei vaan päädy nykyään päälle.

Vanhasta lempivaatteesta luopumista helpottaa kiitollisuus. Lausu kiitoksesi vaatteelle: “kiitos että teit työsi hyvin, kiitos että tuotit iloa, kiitos että minulla oli hyvä fiilis kun käytin sua, kiitos että toit minulle itsevarman olon”. Nyt elämä jatkuu ja on aika päästää irti.

 

 2. virheostokset

Jokainen meistä on joskus tehnyt virheostoksen. Oli hankinta sitten kallis tai halpa, virheostos harmittaa. Virheostoksilta voi välttyä tuntemalla oman tyylinsä ja hallitsemalla vaatekaappiaan oikein. Joskus virheostoksiin jätetään vielä hintalaput roikkumaan. Ehkä alitajuisesti ajatellaan, että rahaa ei oikeasti ole mennyt, kun vaate roikkuu vielä lappuineen henkarilla…

#karutotuus: Eurot eivät tule tilillesi takaisin sillä, että pidät vaatetta kaapissasi. Eikä tililtä myöskään lähde yhtään euroa sillä, että luovut tuosta vaatteesta.

Ennen kuin heität virheostoksen menemään, mieti, mitä tämä ostos opetti sinulle. Ehkä opit, että postimyynti ei ole sun juttu? Ehkä opit, että tämänmalliset vaatteet eivät sovi sinulle? Ehkä opit, että tämä väri ei sovi sinulle? Tai että tietyssä mielentilassa teet helpommin virheostoksia? Käytä tästä virheostoksesta oppimiasi asioita välttääksesi virheostoksia jatkossa.

 

 3. kakkoskappale

Kakkoskappale on täysin käyttökelpoinen vaate, joka ei vaan päädy päälle. Vaatteessa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta sinulla on toinen ja ehkä kolmaskin samaan käyttötarkoitukseen tarkoitettu vaate, joihin tartut ennemmin. Tyypillinen esimerkki tästä naisilla on rintaliivit. Liivejä on laatikossa useita, jotka ovat periaatteessa ihan sopivia, mutta todellisuudessa käytät aina niitä yksiä ja samoja. Niiden ykkösliivien ollessa pesussa käytät kakkosliivejä. Kolmanneksi parhaiden liivien vuoro ei tule koskaan.

Kolmanneksi parhaat vaatteet on täysin ok karsia, jos haluat kompaktimman vaatevaraston. (Paitsi ehkä et laita käytettyjä rintaliivejä myyntiin.) Se vaate, joka ei koskaan päädy sinun päällesi voi olla jollekin toiselle uusi lempivaate, se ykkösvaate. Karsimisesta tekee helpompaa, kun mietit, kuinka paljon joku muu voisi ilahtua kyseisestä vaatteesta.

 

 4. lahjaksi saatu

Saitko lahjaksi vaatteen, jonka pois heittämisestä koet syyllisyyttä, mutta jota et todellakaan halua käyttää?

Vaatekaappi on sinun oma henkilökohtainen tilasi. Sinun ei ole pakko pitää vaatekaapissasi yhtään mitään, mitä et halua. Kukaan muu ei saa sanella sitä, mitä säilytät henkilökohtaisessa tilassasi. (Eikä kodissasi muutenkaan, koska sinähän sen vuokran maksat, vai mitä?)

Käyttämättä jäävät vaatteet aiheuttavat syyllisyydentunteita ja alitajuista stressiä. Kun voit vaikuttaa johonkin asiaan, joka liittyy arjen toimivuuteen ja mielialaan, miksi et tekisi niin?

Vaatteet ovat sinua varten. Sinä et ole vaatteita varten. Et ole yhdellekään vaatteelle velkaa paikkaa kaapissasi.

Jokaisen vaatteen vaatekaapissasi pitäisi ilahduttaa tai palvella sinua.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.