Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vaatekaappi valmiiksi uuteen vuodenaikaan

Syyskuun alku on syyskapseliin siirtymisen aikaa. Syksyisin aamut saattavat olla jo kirpeän viileitä, mutta päivällä lämpenee kovastikin. Kerrospukeutuminen on hyvä ratkaisu vaihteleviin lämpötiloihin. Lue lisäksi alta vinkit, joiden avulla vaatekaappisi on valmis syksyyn!

Katse omaan ihannetyyliin

Oletko pysähtynyt miettimään, kuvaako vaatekaappisi nykyinen sisältö sitä, miten haluat pukeutua? Kesän rennon lomapukeutumisen jälkeen on hyvin luontevaa pohtia, mikä olisi nykyinen ihannetyylisi työ- tai opiskeluarjen keskellä. 

Tässä ohjeet oman ihannetyylin löytämiseen.
Voit käyttää apuna esimerkiksi Pinterestiä tai naistenlehtiä.

1. Selaa asukuvia ja ota talteen ne, jotka iskevät sinuun. Tässä kohtaa ei tarvitse vielä pysähtyä pohtimaan, miksi valitset juuri kyseisen kuvan.

2. Kun sinulla on runsaasti inspiroivia asukuvia kerättynä, katso niitä kokonaisuutena ja pohdi, mikä niissä on yhteistä; tietyt materiaalit, leikkaukset, värit, tyyli..?

3. Kirjoita ylös sanoja, jotka kuvaavat ihannetyyliäsi. Onko ihannetyylisi klassinen, moderni, rento, naisellinen, boheemi? Viihdytkö parhaiten luonnonmateriaaleissa, mustavalkoisissa graafisissa vaatteissa, tai hulmuavissa helmoissa?

4. Vasta kun sinulla on selkeä käsitys ihannetyylistäsi, kannattaa suunnata katse omaan vaatekaappiin. Pohdi, mitkä vaatteistasi ovat ihannetyylisi mukaisia, ja mitkä sen ulkopuolella. Samalla voit karsia niitä vaatteita, jotka eivät vastaa sitä, miten haluaisit jatkossa pukeutua, sekä tehdä ostoslistaa mahdollisesti tarvitsemistasi vaatteista.

Täsmävinkit syyskapselin kokoamiseen 

Kokoa kulmakivien ympärille

Kun olet pysähtynyt pohtimaan ihannetyyliäsi, sinun on helpompi havaita, mitkä ovat vaatekaappisi kulmakiviä - ehdottomia suosikkeja ja luottovaatteita.

Ota ensin esille tulevan syksyn suosikkiasusi. Tässä vai auttaa esimerkiksi kysymys: "Mitä laittaisit päälle huomenna töihin?" Pohdi sitten, millaisia muita ylä- ja alaosia voisit asuun yhdistää. Näin alkaa muodostua syysvaatekaappisi punainen lanka.

Yleinen harhaluulo on, että kapselin kaikki vaatteet pitäisi vaihtaa kauden vaihtuessa. Tämä ei pidä paikkaansa! Useimmiten riittää, kun vaihtaa noin 30-50% vaatekaapin sisällöstä.

Yhteensopivuussääntö

Kootessasi kapselipuvustoasi, pidä mielessä Caps Lookin® yhteensopivuussääntö:

jokaisen kapselin yläosan on sovittava yhteen vähintään kahden alaosan kanssa
&
jokaisen kapselin alaosan on sovittava yhteen vähintään kolmen yläosan kanssa

Tällä säännöllä saat mahdollisimman hyvin toimivan kapselin, josta on helppo valita asuja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Liukuma kesästä syksyyn

Rakastatko kesävaatteita, etkä vielä haluaisi luopua niistä? Pohdi, mitkä kesämekoista toimisivat tunika-tyylisinä, jos alle lisäisi legginsit. Tai voisiko lyhythihaisen maksimekon alle laittaa pitkähihaisen ohuen paidan? Kaiva vielä esiin muutama neuletakki, huivi ja vaikkapa nahkatakki, niin saat kesävaatteiden kautta pidennettyä.

Ulkovaatteet vaihtuvina palasina

Syyskuun alku ja marraskuu saattavat erota hurjasti lämpötiloiltaan ja säältään. Vaikka kokoaisitkin sisävaatteistasi syysvaatekapselin, joka toimii koko syksyn, joudut todennäköisesti kauden aikana vaihtamaan ohuen takin villakangas- tai kevyttoppatakkiin sekä tennarit loskasäitä kestäviin kenkiin, ja lisäämään asusteita.

Huolla reserviin menevät vaatteet ja kengät

Ennen kuin pakkaat kesävaatteet ja kengät pois silmistä, kannattaa tarkistaa, että ne ovat siistejä ja ehjiä. Ompele vaatteista mahdolliset irronneet napit, nypi nukat nukkakoneella. Kun pakkaat vaatteita reserviin, katso että ne ovat puhtaita ja kuivia, jotta ne säilyvät hyvänä jatkossakin.

Kangaskengät voi usein pestä pesukoneessa haaleassa lämpötilassa. Muut kengät puhdistetaan pintaan sopivalla aineella, lankataan ja käsitellään suoja-aineella. Laita lopuksi kengät laatikoihin ja tarvittaessa työnnä niiden sisälle sanomalehteä säilyttämään kengän muoto. 

Syksy saa tulla!

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.