Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Vaatehuone järjestykseen Caps Look® -konsultin avulla

Muutto on yksi iso pysähtymisen paikka oman kodin tavaroiden äärelle. Joskus muuttuvat säilytystilat asettavat erilaiset raamit kuin ennen, jolloin tarve karsia turhaa korostuu.

Instagramissa Villamiekka-nimistä taloprojektitiliä pitävä Marru kutsui Caps Look® -konsultti Anna-Leenan kotikäynnille selkiyttämään ison vaatehuoneen sisällön. Tuleva, pienempi vaatehuone, oli alkanut hieman hirvittää - muutto uuteen kotiin on kesällä.

Tyylin kartotus

Kotikäynnin aluksi keskustellaan aina asiakkaan tyylistä, jotta selkiytetään karsimisen ja järjestäminen punainen lanka. Marru kuvaili tyyliään luonnonläheiseksi, boheemiksi, värikkääksi ja käytännölliseksi. Luottoasu oli selkeä: Mekko tai tunika, mustat legginsit ja neuletakki. Vaatteita tarvitaan lähinnä kotioloihin.

Vaatehuoneen lähtötilanne. Henkarit olivat niin tiiviisti, että vaatteita oli melko hankala ottaa esille. Kulmakaapissa oli lisäksi juhla- ja kesämekkoja.

Vaatteiden lajittelu kasoihin 

Kun tyyli oli kirkaana mielessä, ryhdyimme tyhjentämään vaatehuoneen sisältöä sängylle, vaatelajien mukaisiin kasoihin. Pian huomasimme, että mekko-/tunika- ja neuletakkikasa olivat ne suurimmat. Tämä vahvisti hyvin aiemmin ylös kirjoittamaamme luottoasun määritelmää. 

Vaatehuoneessa säilytetään myös aviomiehen vaatteet, joihin emme nyt koskeneet. Samoin Marru oli jo aiemmin tehnyt karsintaa uima- ja alusasuista sekä yöasuista ja sukista. 

Kapselipuvuston rakentaminen

Kaikki relevantit vaatekategoriat sängylle tyhjennettyämme kysyin muutaman kysymyksen, joilla selvitin ehdottomat suosikkivaatteet, sekä niihin sopivat yhdistelmät. Tätä kutsutaan kapselin rakentamiseksi kulmakivien ympärille. 

Sitten lähdimme käymään vaatepinoja läpi yksi kerrallaan - pienimmistä ja helpoimmista lähtien. Pian erottuivat suosikit, jotka pääsivät takaisin henkarille. Ne vaatteet, joita ei syystä tai toisesta ole tullut käytettyä, laitettiin kestokasseihin odottamaan myymistä. Sinne päätyi jonkin verran myös sellaisia vaatteita, joissa oli vielä hintalaput kiinni, ja jotka olivat unohtuneet hyllyjen perukoille. 

Kasat pienenivät silmissä. Koska muutto oli lähestymässä kesäkuussa, päätyi omaan kasaansa sellaiset vaatteet, joille ei tule käyttöä enää ennen muuttoa - liian kesäiset ja toisaalta myös liian talviset. 

Asiakkaan kokemus kotikäynnistä

Isokin vaatehuone saadaan karsittua ja järjestettyä tehokkaasti, kun käytössä on toimiva metodi ja järjestämisen ammattilaisen tuki. 

Marru kommentoi muutosta näin:

 "3,5h vierähti yhdessä silmänräpäyksessä - vaikka aluksi urakka tuntui mahdottomalta, olihan vaatehuoneeseeni kertynyt vuosien varrella...liikaa vaatteita...
Mutta kun purettiin kaapeista vaatevarastot Anna-Leenan lajitteluohjeilla, josta edettiin karsimiseen oman tyylin pohdinnan kautta, niin homma helpottui koko ajan ja selkiintyi."

"Onneksi Anna-Leenan kanssa saatiin nyt kasattua juuri mun näköinen vaatekapseli kaappiin, ja sama koski pakkauslaatikoihin meneviä reservivaatteita; kaikki oman näköisiä <3 Ja ne kaikki hutihankinnat, aivopierut, epäsopivat yms pääsi myyntikasseihin :)"

Haluaisitko sinä apua oman vaatesäilytyksesi selkiyttämiseen, vaatteiden karsimiseen ja järjestämiseen? Tutustu Caps Look® -konsulttien esittelyihin

Iloa ja selkeyttä elämääsi!

Useampi iso kestokassillinen karsittuja vaatteita. Näiden lisäksi tuli kaksi IKEA-kassillista muuttoa varten pakattavia - väärän vuodenajan vaatteita.

Järjestetty vaatehuone. Kokonaisuudesta löytyy vain asiakkaan ehdottomia suosikkeja, jotka sopivat vuodenaikaan ja omaan tyyliin. 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.