Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Kuka on tyyli-idolisi?

Kenen tyyliä ihailet? Kuka läheisistäsi on vaikuttanut eniten tyylisi kehittymiseen?

Pohdin tyyli-idoleita, sillä olen viime aikoina useasti inspiroitunut tyttäreni ennakkoluulottomasta ja raikkaasta tavasta yhdistää vaatteita.

Monta idolia, mutta 3 ylitse muiden

Minulla on montakin tyyli-idolia. Esimerkiksi klassisen naisellinen Audrey Hepburn ja räväkämpi, värikäs tilannepukeutuja Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshaw.

Mutta kolme naista on ylitse muiden. Eniten omaan tyyliini ovat vaikuttaneet kolme minulle todella läheistä ja tärkeää naista. Alla kerron ketkä ja miksi.

1. Oma äitini Eija

Eteläkarjalainen maalaistalon tyttö, joka opiskeli mm. tekstiilikäsityöopettajaksi, vaikkakin teki elämäntyönsä varhaiskasvatuksen parissa. Hänen tyttärenään olin huomaamattani ainakin 15 vuotta "stylistikoulutuksessa", kunnes aloin kapinoida ja kehitin ihan oman tyylini. 

Äidiltä opin, mistä tunnistaa laadukkaan vaatteen, miten vaatteita yhdistellään klassisen tyylikkäästi, mikä on fiksua pukeutumista mihinkin tilanteeseen - esimerkiksi juhliin tai kylmään säähän. Äidillä on silmää väreille, hyville materiaaleille ja kauniille asukokonaisuuksille. Äidin kautta olen myös aikoinaan tutustunut värianalyyseihin, kun sain lukea hänen 1990-luvulla painettua värianalyysikirjaansa.

Nykyisin meillä on äidin kanssa tyyleissä ja pukeutumisväreissä paljon samaa. Viimeksi tänä keväänä äiti kysyi minulta, haluaisinko yhden hänen kauluspaitansa, joka ehkä sopisi paremmin minulle. Sain paidasta kuvan whatsappilla ja totesin, että sehän on juuri minun tyyliäni ja värejäni.

Äidin kirjat 1990- ja 1970-luvulta sekä tyttären värianalyysitarvikkeita 2020-luvulta.

2. Isäni äiti Aino

Pohjoiskarjalainen pienen maatilan emäntä, joka neljän kouluikäisen lapsen kanssa leskeksi jäätyään teki erilaisia töitä, ja päätyi lopulta asumaan Tampereelle. Hän oli rakas "Tampereen mummoni", joka tuli usein lapsuudessani hoitamaan minua ja pikkusiskoani, esimerkiksi kun vanhempani rakensivat perheellemme omakotitaloa.

Mummolla oli hyvin naisellinen ja selkeä tyyli. Hänellä oli aina hame tai mekko päällä, ja kotitöitä tehdessä asuun sointuva esiliina. Muistan vain joskus todella kovalla pakkasella nähneeni hänellä toppahousut - nekin olivat kauniin savunsiniset.

Hiuksista jo harmaantuneen mutta aina permanentteja käyttävän mummon lempivärejä olivat vaaleansininen ja lila ja ne sopivat hänelle todella hyvin. 

Lila oli myös minun lempivärini pitkään, etenkin nuorena aikuisena. Esimerkiksi ylioppilasmekkoni oli vaaleanlila iltapuku ja Kauppakorkean valmistujaisiin hankin söpön vaaleanlilan kotelomekon ja jakun.

Mummo rakasti luontoa ja etenkin sini- ja lilasävyisiä kukkia; sinivuokkoja, lemmikkejä ja malvoja.

3. Tyttäreni Aino

7-vuotias tyttäremme, joka on saanut isomummonsa nimen. Ekaluokkalaiseksi hänellä on todella hyvä värisilmä ja freesi tapa yhdistellä vaatteita mielenkiintoisiksi asukokonaisuuksiksi.

Yleensä Ainolla on legginsit ja joku kiva paita tai tunika, mutta myös hameet ja mekot kuuluvat peruspuvustoon. Näin keväällä joudun välillä äitinä olemaan ikävä ja muistuttamaan, että vielä ei ole kesä, mutta useimmiten hän osaa hyvin pukeutua tilanteen ja sääolojen mukaan.

Alla yksi ihana muisto viime kesältä. Olimme sopineet lasten kanssa, että Hangon päiväreissulle laitetaan päälle siistit, mutta mukavat vaatteet, joissa on kiva kävellä Suomen eteläisimpään kärkeen. Päiväretken kohteena oli Tulliniemen luontopolku aurinkoisena elokuun päivänä.

Tytär valitsi Hankoon päälle trikoisen hameen ja t-paidan, jossa on rimpsuhihat ja paljettikuvioinen jäätelö rinnassa. Jalkaan fiksut lenkkarit, päähän isolierinen olkihattu. Mutta ei siinä kaikki, reppuun hän pakkasi UV-suojapaidan ja uimashortsit, joihin vaihtoi samantien kun pääsi kastelemaan varpaita. Tässä "märkäpuvussa" kuluikin loppupäivä siihen saakka kunnes oli aika mennä pizzalle Hangon keskustassa (auto toimi pukukoppina).

Tyylilyylistä sporttiseen "märkäpuku-mimmiin". Kuvan ottamisesta meni alle minuutti, kun neiti oli vaihtanut asua. Tämän taitavan tilannepukeutujan rinnalla keski-ikäistyvä äiti jää usein kakkoseksi!

Osallistu Äitienpäivän arvontaan

Some-tileillämme Facebookissa ja Instagramissa on nyt käynnissä Äitienpäivä-arvonta. Voit osallistua arvontaan jommassakummassa tai molemmissa kanavissa kommentoimalla, kuka on tyyli-idolisi, tai kenen tyyliä fanitat. Jos hän on joku läheisesi tai tuttusi, voit tägätä hänet kommenttiin.

Kaikkien Äitienpäivään 9.5.2021 klo 12 mennessä kommentoineiden kesken arvomme yhden voittajan, joka saa lunastaa voiton

  • Itselleen TAI valitsemalleen tyyli-idolille lahjoitettavaksi
  • Valittavana on 2 vaihtoehtoa: Caps Look -verkkokurssi (arvo 147 euroa) TAI Caps Colors -värianalyysi (arvo 187 euroa, huom. värianalyysin toteutus vain pääkaupunkiseudulla, ajankohta sovittavissa). 

Onnea arvontaan ja ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille, mummoille, mummeille, mammoille ja äitihahmoille! Olette tärkeitä esikuvia.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.