Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Tumma pukukoodi kesähäissä - viisi vinkkiä naiselle

Kesähäät ovat unohtumattomia juhlia, joissa on romanttinen tunnelma, kauniit puitteet ja iloinen juhlaväki luomassa ikimuistoisia hetkiä. Mutta niin ihana kuin hääjuhlakutsu onkin saada, sen tipahdus postilaatikkoon saattaa myös aiheuttaa päänvaivaa: Mitä puen päälleni? Mitä tarkoittaa pukukoodi "tumma puku" naisella? Tämä juhlapukeutumisen vinkkiteksti syntyi kapselipukeutujien yhteisön jäsenen pyynnöstä, jota vielä säesti se, että keskustelin menneellä viikolla samasta teemasta monen muunkin ystävän ja puolitutun kanssa, jotka kaipasivat näkemystäni. Eli jos pähkäilet tätä teemaa juuri nyt, et todellakaan ole yksin! 

Eleganssia ja Keveyttä – Pukeutumisvinkit kesähäiden vieraalle

Kun kutsussa mainitaan, että miehille pukukoodina on tumma puku, on naisilla puolestaan paljon enemmän valinnanvaraa. Tumman puvun rinnalla naisten kesäisessä juhlapukeutumisessa korostuvat eleganssi, keveys ja kesäinen raikkaus. Tässä viisi inspiroivaa vinkkiä, joiden avulla loistat kesähäiden vieraana.

1. Valitse juhlavasta materiaalista valmistettu asu

Kun pukukoodina on tumma puku, naisella ei tarvitse olla yllään mustaa tai tummaa pukua. Nainen voi käyttää polvipituista tai kokopitkää, juhlavaa kangasta olevaa leninkiä, housupukua tai hame-jakkuyhdistelmää. Muista kuitenkin, että hääjuhlavieras ei saa pukeutumisellaan jättää morsianta varjoonsa - unohda siis laahukselliset iltapuvut!

Kesähäissä oikean materiaalin valinta on avainasemassa. Juhlavista materiaaleista valmistetut asut, kuten silkki ja sifonki ovat loistavia valintoja. Ne ovat kevyitä ja hengittäviä, mikä on tärkeää lämpimällä säällä. Voit valita yksiosaisen tai kaksiosaisen asun, kunhan se on juhlava ja arvokas. 

2. Väri- ja kuosivalinnoissa vapautta (mutta älä mokaa kahden värin kanssa!)

Pukeutumisetiketin noudattaminen ei tarkoita sitä, ettei juhla-asu voisi olla persoonallinen tai värikäs. Vaikka miehille tumma puku tarkoittaa tummia sävyjä, naisten ei tarvitse rajoittua samaan.

Naisen asun väri on vapaa, lukuunottamatta kahta poikkeusta: häävieraana vältä kokovalkoista, joka on varattu morsiamelle, sekä kokomustaa, joka on suruväri ja varattu hautajaisiin.

Kesähäissä rohkeat värit ja kauniit kuosit ovat erittäin tervetulleita. Kukkakuosit, pastellivärit ja kirkkaat sävyt tuovat asuun kesäistä raikkautta ja iloa. 

3. Housupuku – tyylikäs ja mukava vaihtoehto

Jos et lainkaan viihdy kotelomekoissa tai kepeissä leningeissä, on juhlava housupuku erinomainen vaihtoehto. Housupuku voi olla sekä mukava että tyylikäs, ja se tuo vaihtelua perinteisiin juhla-asuihin. Valitse juhlavasta materiaalista valmistetut housut ja yhdistä ne eleganttiin puseroon sekä jakkuun tai bleiseriin.

Kun housut ja jakku ovat samaa sävyä, kokonaisuus on harmoninen. Muista, että voit silti halutessasi leikitellä väreillä - laventelinlila tai korallinsävyinen housupuku on trendikäs ja sopii hyvin kesähäihin.

4. Asusta huolella

Asusteet täydentävät asun ja antavat sille viimeistellyn ilmeen. Siro käsilaukku, joka on tyylikäs mutta silti käytännöllinen, on erinomainen valinta kesähäissä. Varmista, että laukkuun mahtuvat tarvittavat; puhelimen ja lompakon lisäksi ehkäpä huulipuna ja puuteri sekä nenäliina mahdollisten liikutuksen kyynelten pyyhkimiseen. Jos haluat käyttää ohutta kirjekuorilaukkua, joudut ehkä tekemään kompromisseja.

Sirokorkoiset avokkaat tai juhlasandaalit tuovat asuun keveyttä ja juhlavuutta. Sukkahousut ovat ohuet ja ihonsävyiset.

Yksivärisen tai hillityn puvun kanssa voi käyttää näyttäviä pukukoruja tai arvokoruja. Tärkeintä on, että kokonaisuus on tyylikäs: elegantti rannekoru, helmikaulakoru tai hopeiset / kultaiset korvakorut voivat olla piste iin päälle asukokonaisuudessa. Asusteiden tulee täydentää kokonaisuutta ilman, että ne vievät liikaa huomiota.

5. Viimeistele kampauksella ja meikillä

Kampaus ja meikki kruunaavat juhlatyylin. Kesähäissä luonnollinen ja kevyt meikki on usein paras valinta – korosta hehkuvaa ihoa, käytä hieman poskipunaa ja valitse raikas huulipunasävy, joka sopii ihosi pohjasävyyn (täältä voit lukea lisää värianalyysista ja ihon pohjasävyn selvittämisestä).

Kampauksen osalta voit valita tyyliisi ja asuusi parhaiten sopivan, esimerkiksi ilmavat kiharat, kevyt nutturakampaus tai kaunis lettikampaus.

Jos käyt varta vasten kampaajalla tai meikkaajalla, on hyvä idea ottaa mukaan kuva asukokonaisuudestasi, jotta kokonaisuudesta tulee harmoninen ja juuri sinun näköisesi.

Yhteenveto

  • Kesähäihin pukeutuminen tumma puku -pukukoodilla tarjoaa naisille mahdollisuuden loistaa kevyillä ja juhlavilla asuilla.
  • Valitse laadukkaita materiaaleja ja anna persoonasi näkyä väri- ja kuosivalinnoissa.
  • Jos et ole mekkotyyppi, harkitse trendikästä housupukua.
  • Viimeistele asu huolella valituilla asusteilla. Mukavat, mutta tyylikkäät kengät sekä siro laukku tuovat asuun eleganssia.
  • Luonnollinen, asuun ja tyyliisi sopiva kampaus sekä meikki täydentävät juhlalookisi.

Näillä vinkeillä olet valmis nauttimaan kesähäistä - siispä ihania juhlia!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.