Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Miten valita säilytettävät ja poistettavat vaatteet?

Kerroin äskettäin Melinan vaatekaapin raivauksesta. Talvikapselin rakentamisen lisäksi käytimme pari tuntia käymällä loput hänen vaatteistaan läpi. Jaoimme vaatteet säilytettäviin, poistettaviin ja ehkä-kasaan. Postauksen lopussa lupasin kertoa enemmän siitä, millä periaattella lajittelu tehtiin.

 

 ”You deserve the best, nothing less!”

Usko tai älä, nämä vaatteet ovat lajin mukaisissa kasoissa…
 

Käy vaatteet läpi järjestyksessä vaatelajeittain. Ota vaate kerrallaan käteesi ja kysy itseltäsi:

 

Onko tämä mun lempivaate?

Jos on, niin suoraan säilytettävien kasaan! Jos ei, niin jatka seuraavien kysymysten kanssa.

 

Olenko käyttänyt tätä viimeisen vuoden aikana?

Jos se ei ole lempivaate, mutta olet käyttänyt sitä, onko sillä joku funktio puvustossasi? 

Onko se esimerkiksi erityisen lämmin tai sateenpitävä? Jos vaatteelle löytyy oma tehtävä, se kuuluu säilytettäviin. Jos olet käyttänyt vaatetta vain, koska kaikki muu oli pesussa, vaate kuuluu todennäköisesti poistettaviin ja sinun on syytä petrata pyykkihuollossa ;)  

 

Vastaako vaate nykyistä tyyliäni? 

Jos odotat ysärin tulevan uudelleen muotiin (okei, napapaidat tulivat jo!), maksat kallista varastointivuokraa vaatteistasi. Sitä paitsi, kangas kuluu, kauhtuu ja alkaa haista ollessaan tungettuna ahtaasti kaapinperälle. Itse olin 90-luvulla napapaitaiässä, mutta tämänhetkiseen tyyliini ne eivät todellakaan kuulu, olivat kuinka trendikkäitä tahansa! Todennäköisesti sinullakin ikä on kypsyttänyt korvien välin lisäksi myös tyyli(taju)a. On aika päästää irti siitä parikymppisestä opiskelijatytöstä, joka joskus olit.

 

Onko tämä vaate ikäni mukainen?

Tämä on hyvin henkilökohtaista. Itse jouduin toteamaan, että sateenkaarikuvioiset polvisukat olivat kova juttu 18-vuotiaana Pride-festivaaleilla, mutta tällaiselle kolmekymppiselle ne eivät vaan toimi. Ja jos ne eivät toimi nyt, niin eivät ne tule toimimaan nelikymppisenäkään. Poistoon siis!

 

Imarteleeko vaate vartalonmalliani?

Päärynävartaloista pukee venepääntie, isopovista V-kaula-aukot. Tunnista ne leikkaukset ja kuviot, jotka tuovat sinussa parhaat puolet esiin. Luovu suosiolla kaikesta muusta. Joku toinen ottaa mielellään vastaan ne muut imartelemaan omaa kroppaansa.

 

Pukeeko tämä väri minua? 

Kun asetat vaatteen leukasi alle luonnonvalossa, katso peiliin selvittääksesi, saako se kasvosi hehkumaan vai harmaantumaan. (Extravinkki: Musta ei todellakaan sovi kaikille suomalaisille, vaikka se pimeään vuodenaikaan houkutteleva valinta onkin!)

Hauskaa raivausta!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.