Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Miten löydän oman tyylini?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita saan, on “Miten löydän oman tyylini?”. Jos tyylin kanssa tuskailu ilmenee totaalisena luovuttamisena: “Minulla nyt ei vain ole omaa tyyliä. Se on sekoitus kaikenlaista.”. Vaatekaapin kaaoksen ohella tämä on yksi yleisimpiä syitä tulla Caps Lookin verkkokurssille.

Lähdetkö massan mukaan?

Tyylin puuttumisesta seuraa:

- ostat vääränlaisia vaatteita

- otat vastaan vaatteita, jotka ovat kaverin tyylisiä, mutta eivät kuvasta sinua

- lähdet mukaan muotivillityksiin (muistatko Heidi Klumin Lidlin malliston? Käsi sydämellä: Kenen tyyliä ne leopradikuvioiset takit ovat?)

- vaatekaapistasi on mahdotonta muodostaa hyvin yhdisteltävää kokonaisuutta, koska tyylejä on monia

Voit löytää oman tyylisi!

Merkittävin este oman tyylin näkemisen tiellä ovat vaatekaapin vuosirenkaat. Tavallisen aikuisen suomalaisnaisen vaatekaappi on kuin kiehtova kulttuurihistoriallinen kokoelma: farkkushortsit 90-luvulta (“ysäri tulee kuulema kohta muotiin”), ylioppilasmekko (“se muistuttaa siitä, kun olin nuori ja huoleton”), imetysvaatteita (“nehän voi joskus myydä”), jakkupuku edellisen työpaikan työpuvustosta (“mutta se oli kallis”), Kreikanmatkalta ostettu rantamekko (“ei tätä kehtaa Suomessa käyttää, mutta pakkaan sitten Kreikkaan taas mukaan”).

Viisi esimerkkiä ihan tavallisesta vaatekaapista. Viisi vaatetta, joita et koskaan käyttäisi samaan aikaan. Ne edustavat täysin eri tyylejä, mutta roikkuvat silti samassa kaapissa näkösällä. Onko ihmekään, että kaapin oven avatessa tulee tunne, että mulla ei ole omaa yhtenäistä tyyliä?


Oma tyylisi on kahden askeleen päässä!

1. Poista vuosirenkaat

Saatoitkin jo arvata, että ensimmäinen askel oman tyylin selkiyttämiseen on poistaa näkyvistä ne vuosirenkaat, jotka eivät sijoitu 2010-luvulle.

Siirrä sivuun tai anna pois ne vaatteet, jotka eivät enää ole tätä päivää. Enkä tarkoita, että sinun pitäisi luopua vintage-harrastuksestasi, vaan puhun niistä vaatteista, jotka eivät enää täsmää tämän päivän tyyliisi ja elämäntyyliisi. Jäljelle pitäisi jäädä vain ne vaatteet, jotka ovat sopivan kokoisia ja joita voisit tänä päivänä kuvitella käyttäväsi.

 

2. Analysoi loput

Poiston jälkeen tarkastele jäljelle jääneitä vaatteita. Mitä yhteistä näet? Yritä nähdä ohi tunnesiteiden. Katso erityisesti vaatteiden sävyjä, malleja, kuoseja ja materiaaleja. Huomaatko toistuvia kaavoja? Ovatko housujen lahkeet kapeat vai leveät? Toistuuko paidoissa samanlainen pääntie? Ovatko vaatteiden sävyt lämpimiä ja murrettuja vai viileitä ja kirkkaita?

Yhteisiä nimittäjiä etsimällä löydät oman, tämänhetkisen tyylisi.

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.