Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Kokemuksia Shop Your Closet -pukeutumishaasteesta

Olen sitä mieltä, että pukeutumisen ei pidä olla tylsää. Erilaiset värit ja kuosit sekä itselle mieluisat materiaalit piristävät ja tuovat iloa tavalliseen arkipäiväänkin. Pukeutumiseen voi tuoda lisämaustetta erilaisilla haasteilla. Seuraavaksi kerron, miten #shopyourcloset -pukeutumishaaste syyskuussa 2021 meni ja millaisia ajatuksia se herätti. Haasteen takana on Sugar Helsinki, jonka Shop Your Closet -blogin löydät täältä

Shoppaile omalla vaatekaapillasi

Kapselipukeutujana olen tottunut shoppailemaan vaatekaapillani neljä kertaa vuodessa, aina vuodenaikojen vaihtuessa. Kun osa vaatteista on välillä reservissä, ne tuntuvat tauon jälkeen kuin uusilta. Ihanat syysvaatteet ovat siis olleet esillä vaatekaapissani elokuun viimeisestä viikonlopusta lähtien. 

Kun haaste alkoi, ajattelin, että toteutan sen tehtäviä niin hyvin kuin omaan elämäntilanteeseeni sopii. Eli annoin itselleni luvan myös jättää jonkin päivän väliin, tai vaihtaa päiviä keskenään. Lähinnä mietityttivät ne päivät, jolloin minulla oli asiakastapaamisia. 

Mitä haasteesta jäi käteen?

Huomasin päivä päivältä innostuvani haasteesta enemmän ja usein vilkuilin seuraavan päivän haastetehtävää jo edellisenä iltana. Tehtävät kuten "yhdistä samanvärinen ylä- ja alaosa", "pue jotain lainattua" tai "pukeudu vanhan valokuvan inspiroimana" haastoivat kutkuttavalla tavalla rikkomaan tuttuja kaavoja pukeutumisessani. Parhaat kommentit capslookmethod IG-tilin seuraajilta tulivat päivänä, jonka teema oli pukeutua elokuvan tai sarjan inspiroimana. Minä pukeuduin Notting Hill -elokuvan Julia Robertsin roolihahmon mukaan ja myönnetään - olin itsekin tosi tyytyväinen kokonaisuuteen!

En kokenut haastetta rajoittavana, vaan pikemminkin innoittavana. Yhden viikonlopun asut päädyin vaihtamaan päittäin, sillä haasteen mukaan olisi pitänyt pukea jotakin lainattua juuri kun olin menossa ystävän 40-vuotisjuhliin, ja koska vaatekaapissani ei luonnostaan ollut mitään lainattua, ei houkuttanut lähteä lainaamaan miehen tai lasten vaatteita juhla-asuksi. Onneksi seuraavan päivän teema oli pukea jotakin, mitä käytät yleensä vain juhlissa! Seuraavana päivänä päädyin lainaamaan hiuspannan tyttäreltäni ja yhdet housut kesävaatekapselistani. Yhtään haastepäivää en jättänyt väliin.

Löysin haasteen aikana useampia uudenlaisia kivoja asukokonaisuuksia omasta vaatekaapistani. Sellaisia, jotka varmasti tulevat käyttöön myöhemminkin. Huiveilla ja koruilla sai maustettua asuja mukavasti.

Laskin huvikseni, mitä vaatteita tuli käytettyä eniten. Voittaja oli vaaleat farkut, joille tuli kuukauden aikana seitsemän käyttökertaa. Vahvoilla olivat myös kiiltäväpintaiset mustat legginsit, jotka päätyivät päälle kuusi kertaa. Yläosia tuli käytettyä tasaisemmin. Oli hauska huomata, että mustapohjainen kukallinen pusero, jonka valitsin päälleni haastepäivänä "pue jotain josta olet harkinnut luopuvasi", päätyi päälleni toisenkin kerran haasteen aikana. 

Tässä vielä haasteen asuja kuvina Instagram-tililtä

Vaatehaasteet eivät ole vain kapselipukeutujille, vaan niihin voi ottaa osaa kuka tahansa. Voit haasteen avulla tehdä pukeutumiseesi liittyviä tärkeitä havaintoja tyylisi kulmakivistä, sekä mahdollisesti siitäkin, kuinka pienellä määrällä vaatteita saa paljon kiinnostavia asukokonaisuuksia aikaiseksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.