Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Kevätkapselointia MouMou-blogin Iinan luona

Teksti: Anna-Leena Hakuli
Kuvat: Iina Moukola

MouMou-blogia pitävä Iina on tutustunut Caps Lookiin® noin puolitoista vuotta sitten ja koonnut itsenäisesti muutamia kapseleita. Mutta vaikka Caps Look® -metodi olisi tuttu, saattaa kuka tahansa kaivata hieman ammattilaisapua, jotta kapselipukeutumiseen ja vaatekaapin siistinä pitämiseen pääsisi todella sisälle. Seuraavaksi kerron, miten kokosimme yhdessä Iinan kevätkapselin.

 

Miten valmistautua vaatekaapin järjestämiseen?

Muutamalla asialla helpotetaan kovasti liikkeelle lähtöä vaatekaapin järjestämisessä. Etukäteen on hyvä kerätä vaikka Pinterestistä omaa silmää miellyttäviä asukokonaisuuksia tyylikuvastoon ja pohtia, mitkä ovat oman elämän aktiviteetit, joihin erilaisia asukokonaisuuksia tarvitaan. Ennen Caps Look® -konsultin tuloa ei todellakaan tarvitse siivota vaatekaappia. Sen sijaan pyykkikorit kannattaa pestä tyhjiksi kaikista niistä vaatteista, joilla on mahdollisuus päätyä kapseliin.

Nyrkkisääntö on, että vaatekaapin järjestämiseen menee noin 3 tuntia häiriötöntä aikaa. Jos haluat keskittyä hyvin, järjestät lapset ja puolison jonnekin muualle siksi aikaa.

 

Mitä Caps Look® -konsulttikäynnillä tapahtuu?

Aloitimme Iinan kanssa kevätkapseli-projektin istahtamalla keittiönpöydän ääreen. Kävimme kahvikupposten lomassa lyhyesti läpi Iinan tyylin Pinterest-taulun avulla. Kirjasin ylös avainsanat "rento, mukava, boheemi". Iina totesi, että suurimmat haasteet asukokonaisuuksien löytämisessä liittyvät työpukeutumiseen ja kirjasin ylös, millaisia vaatteita työpukeutuminen käsittää.

Seuraavaksi oli aika tyhjentää vaatekaappi kaikista potentiaalisesti työkapseliin tulevista vaatteista. Jätimme tässä vaiheessa selkeät juhla- ja treenivaatteet vielä kaappiin, jotta voimme keskittyä olennaisimpaan. Vaatteita kertyi sohvalle muhkea pino, josta lajittelimme ne yhdessä kasoihin. Tässä vaiheessa totesimme, että esimerkiksi mekkoja on melkoisesti, mutta useat niistä ovat todella kesäisiä, eivätkä siis todellisia vaihtoehtoja vielä viileänä kevätkautena.

Muutamilla konkreettisilla kysymyksillä on helppo löytää laajastakin vaatevalikoimasta todelliset lempivaatteet. Iina totesi, että farkut ovat työpukeutumisen luottovaate ja niihin tulee yhdistettyä esimerkiksi mustaa pitsitoppia ja kimonoa tai t-paitoja. Muutama yhteensopiva asukokonaisuus löytyi helposti. Tekonahkalegginsit olivat myös yksi suosikki, ja niiden kanssa käytettäväksi etsittiin hieman pidempiä kaulus- ja collegepaitoja. Kokosimme kapselia irtorekille olohuoneeseen, jossa oli paremmin tilaa kuin vaatekaapin luona.

Kun vaatteita käydään läpi, tulee mieleen muistoja erilaisista elämänvaiheista. Saattaa löytyä rippimekko, raskausajan vaatteita tai muita aikoinaan suosikkiasemassa olleita, joita ei enää sittemmin ole tullut käytettyä. Iinan oli helppo tehdä karsintaa kirppiskasaan. Hän totesi, että olo tuntuu helpottuneelta, kun päästää irti hutiostoksesta, joka ei kuvaa todellista omaa tyyliä. Kesäiset mekot, topit ja shortsit siirrettiin reserviin, kuten myös villaneuleet omaan IKEA-kassiinsa.

Caps Look® -konsultti on tukemassa asiakasta vaatekaapin järjestämisessä; kysymässä olennaisia kysymyksiä ja muistuttamassa tyylisuunnasta jota kohti asiakas haluaa mennä. Kun kaikki vaatepinot oli käyty läpi, tarkastelimme vielä kapselia kriittisellä silmällä. Huolellisen harkinnan jälkeen työvaatekapseliin pääsi mukaan kaksi jokeria, joille Iina haluaa antaa mahdollisuuden. Sovimme, että jos ne eivät seuraavan kahden viikon sisällä päädy päälle, ne siirretään pois kapselista.

Lopuksi sijoitimme työvaatekapselin vaatekaappiin rekkitangolle. Osan vaatteista olisi voinut viikata myös viereiseen hyllykaappiin, mutta Iinan mielestä kokonaisuus oli toimivampi tankokaapissa. Hyllykaappiin päädyttiin pystyynviikkaamaan treenikapseli, sekä sijoittamaan reservihousut saman kaapin alahyllylle. Ylemmälle hyllylle tuli pieni kotivaatekapseli, jossa lähinnä mukavia olohousuja. Juhlavaatteet jäivät toiseen tankokaappiin ja rypistymättömiä juhlavaatteita sekä takkeja taiteltiin myös hyllyille tankokaappien väliin. Reserviin päätyneet kesä- ja talvivaatteet Iina halusi sijoittaa toiseen huoneeseen. Totesimme, että muutaman laatikon hankkiminen voisi olla paikallaan, jotta vaatteita saisi sijoitettua hyllyille helpommin pystyynviikattuina. Tällöin ne vievät vähemmän tilaa ja niitä on helpompi ottaa kuin pinoista.

Aloituskeskustelun jälkeen vaatekaapin järjestämiseen meni hieman reilu 2 tuntia. Iina nauroi, että oli pyöritellyt päässään kauhukuvaa, että järjestäisimme kaappia vielä illan hämärtyessäkin!

Iinan vaatekaappi ennen ja jälkeen.

 


Haluatko sinäkin ammattilaisen apua oman vaatekaappisi ääreille? Caps Look® -konsultit auttavat jättämään vaatekriisit historiaan ja saat vaatekaappiisi iloa ja selkeyttä. Tutustu Caps Look® -konsultteihin tästä.

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.