Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Kesäkapselin kokoamisen sudenkuopat - vältä nämä yleisimmät virheet

Kapselivuosieni aikana olen huomannut, että kesäkapseli on kaikista kausikapseleista (kesäkapseli, syyskapseli, talvikapseli, kevätkapseli) usein se haastavin. Olen koonnut tähän postaukseen muutaman yleisimmän virheen, joita kapselipukeutujat tekevät kesäkapseleidensa kanssa. Toivottavasti saat näistä oivalluksia! Lopussa kerron vielä, miten voit tehdä toimivan kesäkapselin kokoamisesta tänä vuonna erityisen helppoa.

 

1. Valitset kesäkapseliin liikaa hepeneitä

Tätä varten piti ihan googlata sana ’hepene’. Wikisanakirjan mukaan ’hepene eli heven on yleinen nimitys vaatteista’. Minulle se on aina merkinnyt erityisesti naisten kesävaatetta. Sellaista ohutta, huonolaatuista, mahdollisesti värikästä, lirukankaasta tehtyä vaatetta, jota voi käyttää vain kesähelteellä. Sellaista, joka tuodaan aurinkolomalta tuliaisiksi. Se on yleensä mekko, toppi tai hame. Tiedätkö mistä puhun?

Hepeneiden oikea (lue: minimaalinen) määrä kesäkapselissa on avain kapselin toimivuudelle. Yhtä helppo kuin kapselia kootessa on ajatella ihanne-elämäntyyliä todellisen elämäntyylin sijaan, on helppo myös haksahtaa kokoamaan kapselia ihanne-vuodenajalle todellisen vuodenajan mukaan. Kesä = loma = helle on kaunis yhtälö… mutta katsopa ikkunasta!

Älä nyt pidä mua pessimistinä. Uskon, että tänä kesänä saadaan vielä hellettä ja lemppari kesämekko tulee käyttöön. Mutta jos varustan 80% kesäkapselistani kesähepenillä, mulla tulee olemaan 80% todennäköisyydellä 80% kesästä melko kylmä.

 

2. Yrität tehdä all-in-one-kesäkapselin

Kesän aktiviteetit voivat olla yhtä monipuolisia tai jopa monipuolisempia kuin muinakin vuodenaikoina. On töitä/opiskelua, mökkeilyä, ulkomaanmatkaa, kotimaanmatkaa, festareita, auringonottoa puistossa, kotipihalla löhöilyä… Näihin toimintoihin ei todellakaan osallistuta samoissa vaatteissa!

Silti yleinen virhe on yrittää tehdä kesäksi yksi kaikenkattava kesäkapseli, jolla pärjätään RuisRockissa, mökillä ja toimistossa. Pahimmillaan tähän ympätään vielä treenivaatteet ja ihmetellään, miksi kokonaisuudesta ei tule kompaktia, kaunista ja käytännöllistä.

 

3. Hylkäät oman tyylisi

Alkukesä on aktiivista shoppailuaikaa. Ilman selkeää suunnitelmaa ja käsitystä omasta tyylistäsi ajaudut nopeasti vaatekauppojen mainontagurujen uhriksi. Isoilla brändeillä on selkeä suunnitelma siihen, mitä he haluavat sinun ostavan ja miten he saavat sinut tekemään sen. Tuotteiden asettelu, musiikki, tuoksut ja mainokset tekevät ostopäätöksen salakavalasti puolestasi.

Tunnistatko tilanteen: Lähdet kiertelemään kaupoille aikeissa täydentää kesävaatekaappia. Mielessä on ehkä jotkut monikäyttöiset housut ja neutraali paita tai pari. Lisäksi olet päättänyt antaa itsellesi luvan uuteen kesämekkoon, jos joku kiva sattuu kohdalle.

Kolmen tunnin päästä palaat kotiin kassissa pellavahame, kolme värikästä toppia, pari printtipaitaa, kaksi eri mallista mekkoa ja kukkabomberi. Kaupoilla olit vielä sitä mieltä, että teit onnistuneita hankintoja, mutta kotona joudut kohtaamaan karun totuuden: yhteensopivan kesäpuvuston kokoaminen on sula mahdottomuus. Kesällä virheostosten riski on todellakin erityisen suuri!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.