Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Miksi kapselipukeutuminen sopii juuri sinulle?

Oletko pohtinut, että kapselipukeutuminen kuulostaa kiinnostavalta, mutta epäilet sopisiko se sinulle? Lue alta, millaisiin tilanteisiin ja kenelle kapselipukeutuminen voi olla ratkaisu.

1. Helppoutta arkeen

Jos kaipaat ajan säästöä ja helppoutta pukeutumiseen, kannattaa kokeilla kapselipukeutumista. Sen sijaan, että roikottaisit vaatekaapissasi kaikkia omistamiasi vaatteita, pysähdytkin aina uuden vuodenajan kynnyksellä pohtimaan, mihin vaatteisiin haluat pukeutua seuraavat noin kolme kuukautta, ja laitat muut (kuten väärän vuodenajan vaatteet) reserviin, eli pois silmistä. Näin asukokonaisuuksien valinta on helppoa ja nopeaa, kun esillä on vain relevantteja vaihtoehtoja.

2. Jokaiseen vaatesäilytysratkaisuun

Et tarvitse tietynlaista vaatekaappia tai suurta vaatehuonetta toteuttaaksesi kapselipukeutumista. Olennaista on se, miten vaatteet järjestetään olemassa oleviin säilytystiloihin. Tyypillisesti vaatteet on totuttu järjestämään lajeittain - esimerkiksi paidat yhteen pinoon ja housut toiseen - mutta kapselipukeutuja järjestää vaatteensa käyttötarkoituksen mukaan, esimerkiksi kaikki työvaatteet henkariin niin, että kokonaisuuden hahmottaa yhdellä silmäyksellä. 

3. Kaikki lähtee omasta tyylistä ja elämäntyylistä

Kapselipukeutumiseen ei kuulu "one size fits all" -tyyppisiä sääntöjä, että kaikilla pitäisi olla tiettyjä vaatekappaleita. Liikkeelle lähdetään oman tyylin ja elämän aktiviteettien määrittelystä. Näin saadaan koottua puvusto, joka palvelee juuri sinua. 

4. Kaikenlaisille budjeteille

Kapselipukeutujaksi ryhtyminen ei vaadi paksua lompakkoa. Päinvastoin, kapselipukeutujat kertovat, että rahan säästö on yksi kapselipukeutumisen ehdottomista hyödyistä. Kun oma tyyli on selkeä, tekee tietoisempia vaatehankintoja sekä pohtii tarkemmin, mihin jo olemassa oleviin vaatteisiin niitä yhdistää.

5. Vaihtelunhaluisille ja univormupukeutujille

Kapselivaatekaapissa on kerralla esillä vähemmän vaatteita kuin ns. normaalissa vaatekaapissa. Yhdessä kapselissa on tyypillisesti maksimissaan 35 vaatetta. Jos otetaan esimerkiksi vaikkapa "siistien vaatteiden kapseli", niin kolmestakymmenestä toisiinsa hyvin sopivasta vaatekappaleesta saa valtavan määrän erilaisia asuyhdistelmiä. Vastaavasti sadasta eri käyttötarkoituksiin sopivasta vaatteesta on huomattavasti hankalampi pohtia hyvää asua kyläreissulle.

Kun vaatekaapin sisältöä päivitetään omista reservivaatteista neljä kertaa vuodessa, saa aina vuodenajan vaihtuessa aimo annoksen vaihtelua vaatekaappiinsa, ilman rahan menoa.

Toisaalta kapselivaatekaapista hyötyvät myös ne, jotka eivät kaipaa vaihtelua, vaan aina toimivia univormuja. Oman kapselivaatekaapin voi halutessaan koostaa vaikkapa samanlaisista t-paidoista ja farkuista, jos ne ovat ainoat relevantit vaihtoehdot sinulle. Tässä palataan siis kohtaan 3 - kaikki lähtee omasta tyylistäsi ja elämäntyylistäsi!

6. Eri kokoisille ja ikäisille

Kapselivaatekaappi ei katso ikää tai kokoa. Lapsen vaatteet voi järjestää kapseleittain yhtä hyvin kuin eläkeläisenkin. Ensin määritellään pukeutumisen kulmakivet, joiden ympärille kapseli koostetaan. Myös koon vaihdellessa kapselipukeutuminen tarjoaa sopivin väliajoin toistuvan tarkistushetken, mitä vaatteita haluaa kaapissaan säilyttää ja mihin pukeutua juuri nyt. 

7. Ei vain minimalisteille

Minimalismi on nostanut suosiotaan viime vuosina. Turhasta tavarasta halutaan päästä eroon ja vaikka kapselipukeutuminen lempeää luopumista edistääkin, se ei edellytä minimalistista elämäntyyliä. Pikemminkin kyse on fokuksen suuntaamisesta tällä hetkellä olennaiseen; sopivan kokoisten, itselle mieluisten ja tässä vuodenajassa käyttökelpoisten vaatteiden nostamisesta paraatipaikalle, jolloin energiaa vapautuu mielekkäämpiin asioihin kuin vaatteiden pähkäilyyn ja pyörittelyyn. 

...eli, kapselipukeutuminen sopii juuri SINULLE! Kun haluat tietää lisää, mistä on kyse, lataa Kapselipukeutumisen miniopas

 

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.