Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Ikean top 5 vaatesäilytysratkaisut

Ikeahan on säilytysjärjestelmien paratiisi ja Pax Komplement -vaatesäilytysjärjestelmä taipuu monipuolisesti yksilöllisiin, muuttuviin ratkaisuihin. Oma vaatekaappini on Ikean Pax-liukuovikaappi, jonka olen suunnitellut nimenomaan kapselipuvustoni tarpeisiin. Vuosien saatossa kaapin sisus on muuttanut muotoaan aina senhetkisen elämäntilanteen vaatimusten mukaan.

Tässä jutussa en kuitenkaan mainosta Pax-kaappeja, vaan pyrin löytämään tavaratalosta parhaat ideat, jotka sopivat mahdollisimman monenlaisiin vaatekaappeihin.

 

Tässä top 5 vaatesäilytysvinkit

Vinkit ovat satunnaisessa järjestyksessä. Monia muitakin hyviä on, mutta johonkin lukuun täytyi rajata.

 

1. SKUBB-LOKERIKKO

Jokaisen ”marittajan” tuttu sukkien ja alusvaatteiden järjestelijä. Kapeaan lokeroon mahtuu täydellisesti viikatut sukat, villasukat tai pikkarit. Isommassa lokerossa voi säilyttää sukkahousuja, legginssejä tai vöitä. Erityisen hienoa Skubb-lokerikossa on se, että se toimii sekä lipaston laatikossa että kaapin hyllyllä. Sekä pitkällä että lyhyellä sivulla on kankaiset kahvat, joista lokerikkoa voi vetää ulos hyllyltä.


Skubb-lokerikkoja saa eri väreissä
 

2. ENUDDEN-OVINAULAKKO

Ovinaulakko on erityisen varteenotettava ratkaisu puolipitoisten vaatteiden järjestämiseen. Makuuhuoneen ovessa roikkuvassa ovinaulakossa vaatteet ovat aina vierailta piilossa ja roikkuvat ilmavasti.

Tunnistatko tilanteen, jossa puolipitoiset vaatteet kasaantuvat läjään ja silti otat aamulla kaapista puhtaat vaatteet edes katsomatta puolipitoisten pinoa? Oven päällä roikkuessaan puolipitoiset vaatteet ovat väkisin silmillä ja tulevat käytetyiksi.

Jos haluat makuuhuoneeseen rauhallisemman ilmeen, niin naulakon voi (kaapista riippuen) ripustaa vaatekaapin oven sisäpuolelle. Puolipitoisten lisäksi kaapin oven sisäpuolelle ripustettu naulakko on passeli kaulakorujen, kapeiden huivien ja hihattomien toppien säilytykseen.

Erityisplussaa ovinaulakko saa siitä, että se sopii vuokra-asuntoon ja muuttuviin elämäntilanteisiin: naulakon paikkaa on helppo vaihtaa.

 

3. PAX KOMPLEMENT ULOSVEDETTÄVÄ HOUSURIPUSTIN

Kolmantena esittelyssä on Pax Komplement housuripustin, joka on kuvassa ulos vedettynä. Tämän halusin ottaa esille siksi, että se on vielä harvinaisempi näky suomalaisissa vaatekaapeissa. Housunaulakko ei ole tilatehokkain tapa säilyttää housuja, mutta siinä on muita hyviä puolia. Housunaulakossa housut ja hameet pysyvät kauniisti suorassa ja rypyttöminä. Housuripustin on erityisen hyvä kapselivaatekaappiin, jossa vaatteita on vähän. Kun housut saa ripustettua isommalle alueelle, välttyy tyhjän kaapin ahdistukselta.

Mielestäni housuripustimen vanhempi malli, joka itselläni on, oli parempi kuin tämä uusi. Vanhassa mallissa ei tule kiusausta viritellä housuja naulakkoon päällekkäin. Siinä oli myös hyvät kumihidasteet, jotta housut eivät valu pois ripustimelta. Housuripustinta on kolmea leveyttä (50cm, 75cm ja 100cm) ja kahta syvyyttä (35cm ja 58cm) ja ne on suunniteltu Pax-vaatekaappeihin. Tarkka mittaaja ja nikkaroija virittelee ripustimen muunkin merkkiseen kaappiin.


50cm x 58cm kokoinen housuripustin

 

4. ALGOT-RITILÄKORIT JA RUNKO

Jos olet jo vakuuttunut pystyynviikkauksen tilaasäästävästä vaikutuksesta ja kaikenkaikkisesta näppäryydestä, ovat vaatekaapin hyllyt saattaneet alkaa ärsyttää. Mikäli kiinteiden ulosvedettävien korien asentaminen ei ole mahdollista, Algot-korivaunu voi tarjota ratkaisun. Algot-runkoihin on saatavilla eri syvyisiä ja ”eripintaisia” koreja.

Vaatekaapista tai vaatehuoneesta voi ottaa alimmat hyllyt pois ja nostaa korivaunun sinne sellaisenaan. Itse hyödynnän korivaunua liinavaatteiden ilmavassa säilytyksessä vaatehuoneessa. Koreja voi ostaa myös erikseen. Irtokoriin voi pystyynviikata vaatteet ja asettaa sen vaatekaapin hyllylle sellaisenaan. Kori toimii aika hyvin ilman kiskojakin, kun toisella kädellä voi vetää koria ulos kaapista ja toisella kädellä ottaa korista pystyynviikatun vaatteen.


Algot-runkoja erilaisilla koreilla

 

5. PAX KOMPLEMENT ULOSVEDETTÄVÄ RIPUSTIN

Tämä helmi löytyy omastakin kaapista, tosin lyhempänä versiona. Ulosvedettävä ripustin liukuu kiskoa pitkin nimensä mukaisesti ulos vaatekaapista. Olen käyttänyt omaani vaihtelevasti kaulakorujen, huivien ja hihattomien toppien säilytykseen. Naulakko hyödyntää tehokkaasti tankokaapin reunaan jäävän kapean hukkaosan koko syvyydeltä.

Ulosvedettynä ripustinta voi hyödyntää pakkaamisessa kokoamalla siihen matka-asuja – joko suoraan koukkuihin tai henkarille. Ripustinta on myytävänä kahta eri syvyyttä (35cm ja 58cm) ja sen mukana tulevan liukukiskon voi hyvin ruuvata mihin tahansa vaatekaappiin, vaikka sen reiät onkin mitoitettu Pax-kaappien valmiisiin reikiin.

 

Siinäpä minun top 5 -listani! Onko joku näistä sinulla käytössä? Mikä on oma suosikkisi Ikean vaatesäilytysratkaisuista?

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.