Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Webinaari Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Ihmiskoe nimeltään Dominohaaste

Haasteen idea

Aloitin 15.2.2021 "ihmiskokeen", joka lähti somessa bongatusta pukeutumishaasteen ideasta. Keksimme Caps Lookissa haasteelle nimen Dominohaaste, sillä siinä on domino-pelin idea; uusien palasten lisääminen matchaamaan edelliseen, jälleen uudella palikalla jatkaen, ja peli jatkuu niin pitkään kuin vain keksii uusia yhdistelmiä käytössä olevista mahdollisuuksista. 

Kuinka haaste meni?

Aloin helmikuun puolivälissä ottaa kuvia asukokonaisuuksistani päivittäin ja postata niitä Caps Lookin Instagram-tilille piristääkseni itseäni loputtomalta tuntuvan talven keskellä. 

Matkan varrella huomasin ajattelevani, että "vielä yksi päivä, sitten vielä yksi viikko", ja nyt 12.3.2021 on hurahtanut kokonaiset 20 päivää, eli neljän viikon arkipukeutumiset!

Huomasin kuvia katsellessani, että helmikuun villasukista, villatakeista ja pitkistä housuista pikkuhiljaa hameisiin, hempeämpiin väreihin ja kevyempiin vaatteisiin siirtymisen myötä mieleni on piristynyt kuin huomaamatta.

Lisäksi IG-tilille on tullut haasteen myötä monta uutta seuraajaa, eli nähdäkseni julkaistu sisältö on ollut innostavaa myös muiden pukeutumisesta kiinnostuneiden mielestä :)

Tältä näytti IG-feed helmi-maaliskuussa

Kovat faktat

Sitten vähän numeroita.

Käytin 4-viikkoisen haasteen aikana yhteensä 18 vaatetta (jos ei lasketa mukaan alusvaatteita, sukkia ja asusteita). 18 vaatetta riitti siis vallan mainiosti koostamaan 20 erilaista asukokonaisuutta, ja olisin voinut helposti jatkaa haastetta pidempäänkin, mutta päätin lopettaa tähän, sillä viikonloppuna on tarkoitus koota kevätkapseli. Vaatteista 6 kpl oli hankittu käytettynä, 12 kpl uusina. Pukeuduin fiiliksen ja sään mukaan, kuten yleensäkin.

Vaatteet käyttökertoineen

Lempivaatteeksi kuukauden kokeilussa erottuivat alkuvuodesta käytettynä ostamani mustat farkut, jotka saivat paikan jopa kuudessa asukokonaisuudessa. Hyvin pärjäsivät myös kukkabomber, vaaleat farkut, vaaleansininen farkkupaita ja tummansininen kesähame, joista mustana hevosena pidän tuota kesähametta, sää kun on kuitenkin vielä hyvin talvinen! Mutta oikeilla asusteilla sain etätyöpukeutumiseen kaivattua kevään tuntua tinkimättä lämpimyydestä. Top 5:een päässeistä vaatteista 3 oli hankittu käytettynä, 2 uutena. 

Vähimmälle käytölle jäi 3 lyhythihaista paitaa, mikä on ymmärrettävää, sillä suoraan iholle tulevia paitoja harvemmin käytän kahtena peräkkäisenä päivänä ilman pyykkäystä. Kesäaikaan tämä haaste olisi siis ollut vaikeampi toteuttaa, kun lämpötilan puolesta ei tarvitse harrastaa kerrospukeutumista!

Asukokonaisuuksien määrät pylväinä

Käytettynä ja uutena hankittujen vaatteiden suhde

Minua kiinnosti myös, miten vaatekaappini käytettynä hankitut vaatteet pärjäävät suhteessa uutena ostettuihin, kun verrataan käyttötiheyttä. 

Haasteeseen fiilispohjalta valituista vaatteista 33% oli käytettynä hankittuja, 67% uutena ostettuja.

Kun tarkastellaan, montako käyttökertaa eri asukokonaisuuksissa tuli käytetyille ja uutena hankituille vaatteille, on käytettynä hankittujen vaatteiden osuus eri asukokonaisuuksissa suhteessa suurempi kuin niiden kappalemäärän osuus kaikista haasteeseen valikoituneista vaatteista. Eli nyt jakauma meneekin 40%-60%.

Tästä hyvin ei-tieteellisestä havainnollistuksesta näkee ainakin sen, että monista käytettynä ostetuista vaatteista on tullut minulle lempivaatteita, pukeutumisen kulmakiviä. Tämän toki tiesin intuitiolla, mutta oli hauska todeta se myös lukujen valossa!

Loppuyhteenvetona todettakoon, että haasteesta jäi käteen enemmän kuin siihen lähtiessä osasin odottaa. Jos haasteen idea yhtään kutkuttaa, niin lähde rohkeasti kokeilemaan - saatat yllättyä miten paljon iloa saat olemassa olevista vaatteistasi!

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.