Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

Sinä ansaitset tyylikkään ja toimivan vaatekaapin

Otetaan kuviteltu tilanne elämästä.

Sinulla on ollut raskas työpäivä ja päätät palkita itsesi pienellä kierroksella keskustan vaatekaupoissa ennen kotiin suuntaamista.

Voit melkein kuulla, kuinka upea silkkipusero huutelee nimeäsi tyylikkäässä vaateliikkeessä. Hetken päästä mallailet sitä sovituskopissa.

Kassan kautta kotiin suunnatessa mobiilipankki ilmoittaa ystävällisesti, että käytit juuri lähes 100 euroa lempiputiikkiisi ja olet käyttänyt tässä kuussa vaateostoksiin yhteensä 358 euroa. "Joo joo, tiedetään." Siirrät ilmoituksen syrjään ja fiilistelet, että pusero sopii täydellisesti työporukan illanistujaisiin, jotka ovat perjantaina.

Kotona kaunis pusero unohtuu paperikassiin eteiseen.

Perjantaina

Illanviettoon valmistautuessasi muistat, että "Ai niin, se ihana pusero!" Kun vedät parin päivän takaisen ostoksen päällesi, yllätyt, että "Ai se olikin NÄIN kukallinen ja värikäs..." ja pohdit, mitä yhdistäisit siihen, ettei asusta tule liian räväkkä omaan tyyliisi. "Ehkä mustat farkut...vai sittenkin nahkahame...missäs se olikaan..."

Puoli tuntia myöhemmin huomaat, että olet vetänyt vaatekaappisi sisältöä sängylle oikein urakalla, mutta vieläkään et ole tyytyväinen asuusi. "Joku tässä mättää", toteat mielessäsi ja päätät kokeilla uuden puseron vaihtamista rauhallisemman väriseen kauluspaitaan, joka on ikisuosikkisi, mutta hautautunut vaatekaapin perukoille.

Lempipusero päällä olo tuntuu heti kotoisammalta, silti tyylikkäältä. Katsahdat kelloa ja huomaat, että alkaa olla jo kiire. Makuuhuoneessa on hävityksen kaaos, mutta sen ehtii siivota viikonloppunakin. Nyt viettämään hauskaa iltaa!

Suuntaat illanviettoon lempihameessa ja ihanassa kauluspaidassasi - asussa, jossa olet saanut kehuja ennenkin. Uusi, ehkä sittenkin liian räväkkä pusero jää myttyyn sängylle. 

Lauantaina

Tulit kotiin myöhään superhauskan illan jälkeen. Työnsit vaateröykkiöt sängyltä lattialle ja lupasit itsellesi, että katsot ne läpi aamulla ja laitat takaisin kaappiin. Mutta lauantaiaamuna se ei inspiroi, joten homma siirtyy sunnuntaille.

Sunnuntaina

Sunnuntai-iltana toteat, että joku roti sentään, ei vaatteita voi lattialla säilyttää, ja pikaratkaisuna työnnät kaiken kaappiin.

Maanantaiaamuna

Töihin valmistautuessa avaat vaatekaapin oven ja saat samalla pari vaatetta niskaasi. Yksi niistä on se edellisviikolla hankittu silkkipusero, edelleen hintalappu kiinni. Tarkemmin ajateltuna sen hankinta ei enää tunnukaan niin hyvältä. Ei se ehkä ollutkaan omaa tyyliäsi, eikä oikein sopinut yhteen niiden vaatteiden kanssa, joita sinulla on. 

Onko sinulla tapana hemmotella itseäsi vaatekaupoilla tai katua heräteostoksia?

Jos äsken kuvattu kuulosti tutulta, et todellakaan ole yksin. Monilla, etenkin naisilla, on tapana piristää, palkita tai hemmotella itseään vaatteita ostamalla.

Moni myös tuntee huonoa omaatuntoa siitä, että hetken huumassa tehdyt hankinnat eivät sitten päätyneetkään päälle, tai päätyivät vain kerran, jolloin niitä ei voi edes palauttaa ostopaikkaansa. 

Ostatko joskus vaatteita ihanneminälle?

Ihanneminä voi olla esimerkiksi...

  • 5 kg hoikempi (tyypillinen ostos: liian puristavat housut)
  • rohkeampi pukeutuja (tyypillinen ostos: räväkät vaatteet, jotka eivät tunnukaan omilta)
  • sporttisempi (tyypillinen ostos: urheiluvaatteet ajatuksella, että alat treenata enemmän)
  • tyyliltään klassisempi (tyypillinen ostos: musta-valkoiset tai muuten neutraalin väriset vaatteet, jotka eivät sovikaan elämäntyyliisi tai viesti siitä millainen oikeasti olet...

Mitä jos eteen tulevan *must have* vaatehankinnan sijaan panostaisitkin vaatekaappisi toimivuuteen ja oman tyylisi tuntemiseen?

Palataan alkuun. Jos se hieman liian räväkkä pusero olisi jäänyt ostamatta, se ei nyt pyörisi vaatekaapissasi. Siellä se taas huutelee nimeäsi ja kyselee, mikset pue päälle. Sinä ansaitset jotain parempaa.

Olisit voinut käyttää rahasi fiksummin panostamalla siihen, että tunnet oman tyylisi paremmin ja osaat mätsätä ihannetyylisi elämäsi aktiviteetteihin. Lisäksi olisit voinut oppia, miten raivaat ja järjestät vaatekaappisi niin, että se toimii arjessasi ja tukee tyyliäsi.

Ota askel kohti tyylikästä ja toimivaa vaatekaappia

Legendaarinen Caps Look® -verkkokurssi uudistui syksyllä 2022 ja uudistuneen kurssin nimi on Tyylikäs ja toimiva vaatekaappi. Nyt on menossa kesän 2023 kurssi. Seuraavan kerran tämä 5 viikkoa kestävä verkkokurssi järjestetään 4.9.-8.10.2023. 

Kurssin ydinsisältö on Caps Look® -metodin oppimisessa ja soveltamisessa omalla vaatekaapilla, kuten aiemmassakin verkkokurssissa. Tällä uudella kurssilla on lisäksi mukana entistä suurempi painotus oman tyylin kirkastamiseen ja pukeutumisinspiraatioon*.

Lue lisää Tyylikäs ja toimiva vaatekaappi -verkkokurssista

*Uuden verkkokurssin kehittämiseen haastateltiin keväällä 2022 suomalaisia, kapselipukeutumisesta ja tyylistä kiinnostuneita naisia. 

 

 

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.