Kapselipukeutuminen Verkkokurssi Konsultit Värianalyysi Luennot Blogi Konsulttikoulutus Ota yhteyttä Kauppa Brändivalmennus Vaatekaappi Workshop Kirjaudu sisään

5 pakkausvinkkiä, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi

Lähdössä jonnekin? Pidän itse kovasti matkustelusta. Pieni maisemanvaihto piristää, mutta keveää reissufiilistä lannistaa helposti painavan laukun kanniskelu.

Painava, heiluva ja koliseva lentolaukku Pariisin mukulakivikaduilla on omiaan latistamaan romanttisen viikonlopun tunnelmaa. Siinä vaiheessa, kun pääset laukkuinesi hotellille asti, käsivarret ovat hapoilla, selkä hiessä ja hermo kireällä.

Tässä sinulle viisi täsmävinkkiä, joita noudattaa, kun tavoitteenasi on kevyt laukku ja rento reissu.

 

1. Valitse laukku oikein

Laukun valinnassa painaa kaksi tekijää: koko ja malli. Koko päätetään pakattavan vaate-/tavaramäärän mukaan ja malli kohteen mukaan.

Koko sivulta avautuvaan lentolaukkuun on helppo saada matkatavarat järjestykseen, mutta jos kohteessa kävellään paljon mukulakivikaduilla, on pyörällinen laukku epäkäytännöllinen ratkaisu. Jos tiedät kantavasi perillä käsissäsi useampaa tavaraa (esim. käsilaukku ja sateenvarjo) voi selässä kuljetettava rinkka tai reppu olla paras vaihtoehto.

Millaisen laukun kantaminen/vetäminen toimii parhaiten sinun matkasi kohteessa?

 

2. Katso säätiedotus

Asia, joka unohtuu helposti. Pari päivää ennen matkaa kaiva ajantasainen säätiedotus esiin. (Itse käytän Supersää-appia, joka näyttää rinnakkain Forecan ja Ilmatieteenlaitoksen ennusteet.) Miltä kohteessa näyttää? Täytyykö varautua sadevarusteilla tai toppatakilla?

 

3. Viikkaa vaatteet pystyyn

Konmarin tunnetuksi tekemä* pystyynviikkaus toimii täydellisesti reissussa. Vaatteet pysyvät rypyttöminä, laukku säilyy koko reissun siistinä ja näet koko laukun sisällön kerralla. Ei enää penkomista! (Klikkaa tästä ideoita paidan viikkaamiseen ja tästä sukkalaatikon viikkaamiseen.)

Neljän päivän reissun tavarat lentolaukussa. Kuva Caps Lookin instagramista.

 

4. Minimoi kengät

Kengät ovat monilla se painavin asuste. Kun minimoit matkatavaran määrää, aloita painavimmista asioista. Mitkä olisivat kaikkein monikäyttöisimmät ja kevyimmät kengät, jotka voisit ottaa mukaan?

 

5. Järjestä kotiisi reissulaatikko

Usein (ja miksei harvemminkin) matkustavan suuri helpottaja on matkustamiseen liittyville tavaroille pyhitetty laatikko/kaappi/pussi/laukku. Olen nimennyt omani ”matkalaatikoksi”. Se on lipaston alalaatikko, joka pitää tavallisesti sisällään passin, hammasharjakotelon, kosmetiikkanäytteitä ja kosmetiikan matkapakkauksia, pienen meikkipussin, kosteuspyyhkeitä, silkkimakuupussin, matkapyyhkeet… Miksi sirotella ympäri asuntoa tavarat, joita käytetään vain matkoilla?

Matkalaatikkoni. Oikeassa reunassa on vyölompakko, silkkimakuupussi ja matkakokoinen suoristusrauta. Etualalla on matkapyyhkeitä, karttoja ja isoja minigrip-pusseja. Tästä on helppo ottaa tarvittavat mukaan!

Mikä on sinun ykkösvinkkisi pakkaamiseen?

*kumppanuuslinkki

Haluatko oppia lisää kapselipukeutumisesta?
Tilaa ilmainen kapselipukeutumisen miniopas sähköpostiisi!

Tilaa tästä
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.