Moduulit
Stylistin työ
Opettajat
Koulutusmaksu
Hae nyt

Suomen Stylistiakatemia on uusi helsinkiläinen stylistikoulu. Stylistiakatemian takana ovat stylisti-tietokirjailija Sohvi Nyman ja kapselipukeutumisen asiantuntija Iina Lappalainen, jotka kyllästyivät siihen, että Suomesta ei löydy tällä hetkellä laadukasta ja kattavaa stylistikoulutusta.

Suomen Stylistiakatemian missiona on kouluttaa Suomen parhaita stylistejä, joilla on intohimo viedä vaatetus- ja muotialaa eteenpäin, tuoda stylistipalvelut lähelle tavallista ihmistä ja kohottaa suomalaisten itsetuntoa.

Ensimmäinen vuosikurssi aloittaa 1.8.2019. Haku on nyt auki.


Mitä opit Stylistiakatemiassa?

Stailaaminen

Positiivinen asiakasviestintä ja muodin myynti

Etikettioppi

Värimaailmat ja värianalyysi

Materiaalit ja vaatehuolto

Vaatesäilytys ja vaatekaappien järjestäminen (myös kapselipukeutuminen)

Ekologinen ja eettinen muoti

Vaatteiden kierrättäminen

Miesten stailaaminen

Vartalotyypit, mittasuhteet ja istuvuus

Yrittäjyys ja markkinointi

Tutustumiskäynnit
Opintojen aikana teemme useita tutustumiskäyntejä alan yrityksiin.

Lavastailaus

Työharjoittelu
Työharjoittelussa tulet tutustumaan erilaisiin alan yrityksiin. Työharjoittelu suoritetaan useammassa yrityksessä, jotta saat mahdollisimman monipuolisen kokonaisuuden ja pääset viemään käytäntöön koulussa oppimasi asiat. Työharjoittelu tapahtuu vaatebrändeillä, vaate- ja asusteliikkeissä, erilaisissa kuvausprojekteissa, alan messuilla ja tapahtumissa.

Lopputyö
Opintojen lopussa näytät osaamisesi toteen lopputyössä, jossa stailaat harjoitusasiakkaille kolme erilaista teemaa. 


Stylistin työtehtävät

Stylistin työtehtävät ovat hyvin monipuolisia. Itsenäisenä yrittäjänä ja freelancerina toimiminen on tavallisin työllistymismuoto, mutta myös tavaratalon pukeutumisneuvojalle on hyötyä stylistin osaamisesta. Stylisti tekee yhteistyötä meikkaajien, kampaajien, valokuvaajien, vaatebrändien ja PR-toimistojen kanssa. Suomen Stylistiakatemiasta valmistuneella stylistillä on monipuolinen osaamispaletti.

Personal shopping

Shoppailet yhdessä asiakkaan kanssa hänelle sopivia vaatteita vaateliikkeissä tai viet asiakkaalle vaatteita kotiin sovitukseen. Personal shopping -palvelussa shoppaillaan vaatteiden lisäksi oikeat asusteet ja alusvaatteet. Autat asiakasta luomaan toimivan vaatekaapin ja tyylin.

Lehti- ja mainoskuvaukset

Suunnittelet lookit ja kokonaisuudet yhdessä kuvaustiimin ja asiakkaan kanssa. Valitset ja noudat kuvattavat vaatteet showroomeilta ja liikkeistä. Suunnittelet yhdessä kampaajan ja meikkaajan kanssa kokonaisuudet. Stailaat kuvattavat kuvauspaikalla ja huolehdit tyylistä ja vaatteista kuvausten ajan.

Lavalla stailaaminen

Lavalla stailaaminen tapahtuu messuilla, tapahtumissa ja kauppakeskuksissa. Stailaat lavalla ja inspiroit yleisöä. Kerrot uusimmat tyyli ja trendivinkit katsojille.

Muotinäytökset

Stylisti toimii muotinäytösten takahuoneessa. Puet mallit ja huolehdit siitä, että oikeat asukokonaisuudet menevät oikeaan aikaan lavalle. Suunnittelet kokonaisuudet yhteistyökumppanien kanssa. Valitset ja noudat vaatteet showroomeilta ja vaateliikkeistä.

Tuote-esittely

Tuote-esittelyissä esittelet sovitun brändin vaatteita tai asusteita. Olet vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa ja valitset hänelle sopivia tuotteita.

TV-työ

Stailaat TV-ohjelmiin ja mainoksiin. Valitset asukokonaisuudet stailattaville ja huolehdit kuvausten ajan heidän ulkonäöstään.

Vaatekaappien järjestäminen ja tyylisiivous

Järjestät ja tyylisiivoat yksityisasiakkaiden vaatekaappeja ja autat asiakasta luomaan toimivan vaatekaapin. Autat toimivan säilytysjärjestelmän suunnittelussa.

Yksityishenkilöiden stailaaminen

Luot asiakkaalle uuden tyylin ja valitset asiakkaalle sopivia asukokonaisuuksia. Stailaamisessa tehdään asiakkaalle väri -ja vartaloanalyysi, jonka perusteella asukokonaisuudet valitaan. Vaatteiden lisäksi valitset myös tyyliin sopivat asusteen. Usein vieraillaan yhdessä myös kampaajan ja meikkaajan luona.

Värianalyysi

Teet asiakkaalle värianalyysin, jossa selvitetään asiakkaan värimaailma. Näin osaat opastaa asiakasta oikeiden värien valinnassa pukeutumisessa ja meikkaamisessa.

Yritysstailaus

Luot yrityksen henkilökunnalle yhtenäisen tyylin valokuvauksiin ja edustustilaisuuksiin. Huolehdit vaatteiden tilaamisesta ja sovituksista. Kontaktoit vaatebrändit ja vaatevalmistajat.

Vaateliikkeessä työskentely

Toimit pukeutumisneuvojana tavaratalossa tai hyödynnät osaamistasi pienemmässä vaateliikkeessä, jossa osaat suositella asiakkaille oikeanlaisia vaatteita ja opastaa shoppailussa.

Luennointi

Luennoit tyylistä ja muodista erilaisissa tapahtumissa, kuten yritysten virkistyspäivillä ja koulutuksissa.


Opettajat

Suomen Stylistiakatemian opettajat ovat eturivin ammattilaisia, joilla on ajantasainen tietotaito suoraan kentältä. Kaikki opettajamme työskentelevät parhaillaan pukeutumisen alalla.

Sohvi Nyman

Stylisti ja tietokirjailija Sohvi Nymanilla on 14 vuoden kokemus stylistin työstä muotinäytösten takahuoneista, tv-stailauksista (mm. Supernanny Suomi), messulavoilta (mm. I love me -messut Helsinki), ammattilaisten kouluttamisesta ja yksityishenkilöiden stailaamisesta. Sohvi on Stylistiakatemian pääopettaja.

Iina Lappalainen

Kapselipukeutumisen asiantuntija ja digital business coach Iina Lappalainen ylläpitää Suomen suurinta vaatekaappien järjestämisen ja kapselipukeutumisen yhteisöä, Caps Lookia. Hän on kehittänyt Caps Look® -kapselipukeutumisen metodin, jota on esitelty useissa valtakunnallisissa medioissa. Iina on Stylistiakatemian rehtori.

Outi Broux

Outi Broux on Suomen ensimmäisiä stylistejä. Hän on alansa rautainen huippuammattilainen. Outi on tuttu TV:stä Tuhkimotarinoista, lukuisista lehdistä sekä lavaesiintymisistä.

Outi Les Pyy

Outi Les Pyy on vaatetusalan ammattilainen, trashionista, puhuja ja tietokirjailija. Outilla on 20 vuoden kokemus vaatetus- ja muotialasta niin suunnittelijana, stylistinä kuin mittatilausompelijana. Outi on suunnitellut ja valmistanut useita linnanjuhlapukuja. Outi on julkaissut Trashionista-kirjan (Atena).

Niina Stolt ja Mirkku Merimaa

Suositun Ihana Nainen -elämyksen kehittäjät, valokuvaajat & näkyväksi tekijät Niina Stolt ja Mirkku Merimaa opettavat Stylistiakatemiassa kuvissa onnistumista eli perusasioita kuvaamisesta & kuvissa olemisesta. Heillä on yhteensä yli 25 vuoden kokemus ihmisten kuvaamisesta ja kuvattuja ihmisiä on kertynyt vuosien varrella tuhansia. 

Paula Malleus

EkoDesign-mestari, ompelijamestari ja kiertotalouden pioneeri Paula Malleus on toiminut tekstiili- ja muotialan monitoiminaisena viimeiset 15 vuotta. Remake-ateljeen perustajan pukuja on nähty useasti Linnan juhlissa sekä suomalaisten eturivin pop-artistien päällä.

Mirkka Metsola

Mirkka Metsola on tunnettu nimeään kantavasta mallistosta. Mirkka on suunnitellut  esiintymisasuja mm. Nylon Beatille, Antti Tuiskulle ja Cheekille. Mirkka opettaa artistien puvustamista ja yrittäjyyttä.


Millaista opiskelu Stylistiakatemiassa on?

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusta on Helsingissä yksi viikko kuukaudesta, pääasiassa maanantaista perjantaihin klo 9-17. Opetus on jaettu teemojen mukaisiin moduuleihin. Lähiopetusten välillä teet etätehtäviä verkko-oppimisalustalla ja hankit harjoittelupäiviä. Opintoihin sisältyy työharjoittelua, jonka teet itsellesi sopivina aikoina opintojen aikana. Harjoittelupaikkoja voi olla useita ja tarvittaessa autamme paikan hankkimisessa. Työharjoittelussa viet käytäntöön teoriapäivinä oppimiasi asioita. Myös opetuksen aikana stailaamme paljon harjoitusasiakkaita. Saat tarkemman opintosuunnitelman sähköpostiisi ennen opintojen alkamista.

Lähiopetuspäivät (muutokset mahdollisia):

ELOKUU: 1.-2. & 5.-7.8.2019
SYYSKUU: 3.-6.9.2019
LOKAKUU: 15.-20.10.2019
MARRASKUU: 28.10.-1.11.2019
JOULUKUU: 2.-6.12.2019
TAMMIKUU: 20.-24.1.2020
HELMIKUU: 10.-14.2.2020
MAALISKUU: 2.-6.3.2020
HUHTIKUU: 20.-24.4.2020

KERTAMAKSU

4800€ sis. alv.

NORM. 5380€ SIS. ALV.

Lähiopetus 1vko/kk * 9kk

Etäopetus ja harjoitteluiden ohjaus

Opetusmateriaalit

Opinnoista aiheutuvat pakolliset pääsyliput esim. messuille

Osaamistodistus

Olet ihana! -tyylikirja

Opi loistamaan kuvissa - verkkokurssi 

Vaatteet voivat muuttaa elämäsi -verkkokurssi

Caps Look -verkkokurssi

HAE NYT

OSAMAKSU

1000€ + 8 x 475€ sis. alv.

NORM. 2000€ + 5x 676€ sis. alv.

Lähiopetus 1vko/kk * 9kk

Etäopetus ja harjoitteluiden ohjaus

Opetusmateriaalit

Opinnoista aiheutuvat pakolliset pääsyliput esim. messuille

Osaamistodistus

Olet ihana! -tyylikirja

Opi loistamaan kuvissa - verkkokurssi 

Vaatteet voivat muuttaa elämäsi -verkkokurssi

Caps Look -verkkokurssi

HAE NYT

Lisätietoja

Haluatko kysyä jotain ennen hakemuksen jättämistä? Laita viestiä [email protected]

Ilmoittautuminen on auki

00

päivää

00

tuntia

00

minuuttia

00

sekuntia
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.